Fordsierra.cz

Diskuzní fórum příznivců vozů Ford SIERRA
Právě je pon 16. pro 2024 1:06:40

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Máte zájem o trippling?
Ano. 55%  55%  [ 6 ]
Ne. 36%  36%  [ 4 ]
O co jde? 9%  9%  [ 1 ]
Celkem hlasů : 11
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: trippling
PříspěvekNapsal: čtv 20. pro 2007 11:35:59 
SIERRA nadZávislák
SIERRA nadZávislák

něco jsem našel ale nejsem si jistej jestli to je aplikovatelné taky k nám. http://www.skodaoctavia.cz/zajimavosti/Trippling.htm

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 20. pro 2007 11:45:05 
SIERRA nadZávislák
SIERRA nadZávislák

a ještě http://www.dhservis.cz/dalsi_1/trippling.htm

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 20. pro 2007 17:04:51 
SIERRA Úchylák ale Administrátor

aplikovatelne to je..... a nebo je jeste jedna moznost, pouzit casove rele .....

S-MAX 2,0TDCi 180k Titanium '16
Ford Focus ST 2,3Turbo280k HB '20

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 20. pro 2007 17:37:33 
SIERRA nejZávislák
SIERRA nejZávislák

Jo, jo tohle je šikovná věcička :-) .

Jenže se svým dosaženým vzdělání v tomto oboru nemám šanci si tohle zařízeníčko vyrobit a ani zapojit, ale kdyby se do toho někdo chtěl dát, tak budu mezi prvníma, kdo by se hlásil o jeden modul + montáž...

Prochy: stejně, až bude zase nějaká chvilka a já se dostanu na chalupu, tak to dovezu 2 ks rámečků z Ghii :-) . Jenže ty teď máš taky asi fofr, takže určitě nemusím pospíchat, co? Ale už se těším, až to nějak dořešíš a bude i varianta pro Ghiu 8-) .

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 20. pro 2007 20:43:52 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

Timhle me prekvapil VW Transporter....ani nevite jak dlouho sem blikal chvili sem, chvili tam nez mi doslo ze to trikrat blikne a pak se to vypne :smile:

Labourer: Ford Sierra 2.0i 4x4 sedan "ESS" - momentálně zazimováno. Prasklé okno, umírající přední dif...budoucnost nejistá...

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 20. pro 2007 21:38:13 
No nevim, jestli by mi to k necemu bylo :mad: . myslim ze bych si na to zvykl, ale za tim sem nic takoveho nepostradal. :smile:

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 20. pro 2007 21:45:02 
SIERRA člen
SIERRA člen

Znám to z A 6. Je to výborná věc. Rychle si na to zvykneš a pak to chybí.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 20. pro 2007 21:56:34 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

ja to znam z matcinyho HTP :-D

Nekdy si ale rikam ze to je zbytecny, treba v noci na dalnici kdyz nekoho predjizdim nikde nejsou zadny jiny auta a radim se pred nej tak tak se sierrou vetsinou bliknu jen jednou jedinkrat, ale i na to se nekdy vykaslu protoze mi to prijde docela zbytecny a s timhle systemem kdyz to blikne 3x tak u aut co maj ty vyraznejsi blinkry to zbytecne oslnuje

:opilec: :savle:

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 21. pro 2007 0:42:45 
Administrátor
Administrátor

Představte si situaci jedu po hlavní předemnou se loudá auto 30km/h , tak ho 10m před koncem přerušované čáry předjíždím blinkr doleva , zařadím se před něj a (jsme tak 15m od křižovatky kde na vedlejší čeká auto aby mohlo vjet na hlavní ) bliknu doprava že se zařazuji, jenže trippling bliká stále tedy 3x to už jsem na hranici křižovatky. Co na to řidič z vedlejší ?
Hádanka na pátek. 8-) . Měl jsme tohle ve fabii 1.4 TDI a je fakt že je to asi dobrá věc ale z druhé strany tahle situace se mi stala a ten řidič na vedlejší naštěstí nebyl zajíc takže mi tam nevjel.

2.0DOHC 4WD,2.0DOHC 2WD,Cosworth 2WD,1.8TD 2WD,

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 21. pro 2007 0:56:19 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

mimochodem tohle je cesta do pekel, nejdrv misto vas bude auto jen blikat blinkrama pak probehne tzv evoluce a najednou za par let auto bude ridit misto vas. :plac:

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 21. pro 2007 1:33:13 
SIERRA člen
SIERRA člen

Objevil jsem to na půjčené fabii 1,2HTP a fakt návykový. Popis Jirky beru, ale myslím, že se to dá ovládat, podržíš to prostě dýl, takže blikací automat nezafunguje. Myslel jsem, že je to funkce blikacího relé a chtěl jsem si ho koupit a zapojit do Boženky, ale mám s ní jiné starosti, stále nekvoká... pokud má někdo informaci, jak to je udělané u škodovek, sem s ní. Nicméně mne napadá, co si udělat hromadný nákup modulů a v létě na srazu dáme zapojovačku? 8-)
To zvládneme, vezmu nářadí pro víc pracantů a každý udělá právě ten kousek, co bude umět zvládnout. Najděte moduly, který je možno koupit, (stavebnice je v poho, fakt se mi nechce vyrábět tišťáky). Akorát ten procesor se mi zdá trochu přetechnizovaný, podle mne to musí zvládnout dvojitá 555.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 21. pro 2007 8:07:40 
SIERRA člen
SIERRA člen

Popravde ten procesor je tam poterba. Vyrazne to zjednodusi a zlevni. Chtelo by to ale zmensit plosnacek a trochu asi i vylepsit odolnost.

Misto prerusovaciho rele to dat nepujde. Pripojene je to totiz az za prepinacem. Preruzovac je spolecny pro L i P stranu

Otazka je, jestli to ma cenu do auta vubec davat. Precijenom je to zasah do bezpecnostne relativne dulezite casti auta.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 21. pro 2007 11:49:01 

jak rika kostey, je to urcita cesta do pekel.... ja do toho nepujdu, pokud nejste jelita tak blikat umite a vylozene mi vadi myslenka ze auto neco dela za me, to same treba ESP, to bych zrusil uplne, to je snad jen pro lidi co nechapou zakladni funkce auta... nicmene je to fakt navykove a krasne se na to zvyka (blikani)....

S-MAX 2,0TDCi 180k Titanium '16
Ford Focus ST 2,3Turbo280k HB '20

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 21. pro 2007 11:50:53 
SIERRA člen
SIERRA člen

rada píše:
Objevil jsem to na půjčené fabii 1,2HTP a fakt návykový. Popis Jirky beru, ale myslím, že se to dá ovládat, podržíš to prostě dýl, takže blikací automat nezafunguje. Myslel jsem, že je to funkce blikacího relé a chtěl jsem si ho koupit a zapojit do Boženky, ale mám s ní jiné starosti, stále nekvoká... pokud má někdo informaci, jak to je udělané u škodovek, sem s ní. Nicméně mne napadá, co si udělat hromadný nákup modulů a v létě na srazu dáme zapojovačku? 8-)
To zvládneme, vezmu nářadí pro víc pracantů a každý udělá právě ten kousek, co bude umět zvládnout. Najděte moduly, který je možno koupit, (stavebnice je v poho, fakt se mi nechce vyrábět tišťáky). Akorát ten procesor se mi zdá trochu přetechnizovaný, podle mne to musí zvládnout dvojitá 555.
Je to přesně tak jak píšeš. V situaci co popisuje jirkaking stačí páčku přidržet déle a blinkr pracuje v klasickém režimu. Pokud by to bylo tak mám taky zájem.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 21. pro 2007 11:57:12 
SIERRA člen
SIERRA člen

prosím moderátory, udělejte nahoře tohoto tématu hlasovačku: Mám zájem o Tripling. Dle výsledku pojedeme dál.....

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 21. pro 2007 12:25:24 
SIERRA člen
SIERRA člen

Ještě zkus Rado odhadnout cenu, která může být pro všechny potenciální zájemce rozhodující. (já bych bral i možná 3 kusy)

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 21. pro 2007 13:29:50 
SIERRA člen
SIERRA člen

ESP neni blbost ale velice uzitecna pomucka podobne jako ABS. Stroj je proste dokonaly v porovnani s clovekem.

To ze tenhle blikac muze mit spoustu dalsich funkci je bezesporu - obsahuje procesor a tam se toho da doprogramovat... Treba i to ze bude prodluzovat jenom ty kratke spusteni packy napr. kratsi jednoho bliknuti nebo ze automat bude blikat s jinou stridou.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 21. pro 2007 15:43:37 
SIERRA nadZávislák
SIERRA nadZávislák

Jirkaking píše:
Představte si situaci jedu po hlavní předemnou se loudá auto 30km/h , tak ho 10m před koncem přerušované čáry předjíždím blinkr doleva , zařadím se před něj a (jsme tak 15m od křižovatky kde na vedlejší čeká auto aby mohlo vjet na hlavní ) bliknu doprava že se zařazuji, jenže trippling bliká stále tedy 3x to už jsem na hranici křižovatky. Co na to řidič z vedlejší ?
Hádanka na pátek. 8-) . Měl jsme tohle ve fabii 1.4 TDI a je fakt že je to asi dobrá věc ale z druhé strany tahle situace se mi stala a ten řidič na vedlejší naštěstí nebyl zajíc takže mi tam nevjel.

tak presne tohodle se bojím.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 21. pro 2007 16:46:53 
SIERRA člen
SIERRA člen

naprosto mi stačí ke štěstí klasika blinkr. Nějak mi nikdy nevadilo do něj klepnout a vrátit ho zpět a blikat si jak dlouho chci já

Co se týká ABS, ESP... ABS jsem na své minulé sirce "vypínal" přes pojistku, teď to budu řešit přes vypínač. V určitých chvílích mi ABS vyloženě štve. ESP prostě nechci, viz známého mergl, u kterýho ho vypnete, on napíše že se nenechá zničit a pustí si to. Asi jsem staromódní, ale nesnesu, aby mě auto kecalo do řízení. Vrchol techniky je pro mě posilovač a i ten mi někdy u nových aut štve, protože je to přeposilovaný a nemám odezvu zpět..

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 21. pro 2007 17:37:56 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

Asi tak, umim si packu pridrzet sam a co hojen pouzivam je to, ze se o ni jen opru, ona se "nezamkne" a bliknu si jak dlouho ci, treba jen trosku ;) Jako kdyz sem ridil auto co tohle melo tak sem byl dost nervozni. Treba u nas je kruhak a hned za nim pruh doleva, a ted babo rad :-D

ABS me v Sirce ted na snehu uz parkrat vypeklo...nejlepsi ze je ono "pracuje" jak dlouho se mu ce a nezajima ho ze ja uz davno nedrzim pedal a rad bych misto klouzani aspon trochu brzdil :smile: Ikdyz neverim ze stejne se chova v kazdy Sierre, ja mam zas urcite neco extra, to bych nebyl ja :-D

O ESP v merglu kolujou legendy...ono je sice takrka kodonaly, a dokaze auto dostat z ruznejch vylomenin, ale nesmite mu do toho kecat, jakmile mu otocite volant treba doproti pri smyku, tak uz si nevi rady :smile: O nekolika takhle rozmlacenech mercedesech uz sem slysel... :(

Labourer: Ford Sierra 2.0i 4x4 sedan "ESS" - momentálně zazimováno. Prasklé okno, umírající přední dif...budoucnost nejistá...

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 21. pro 2007 22:04:40 
SIERRA člen
SIERRA člen

ABS nemuze zasahovat pokud neni seslapnuty brzdovy pedal (neni tlak v okruhu, neni sepnuty spinac brzdy)
ABS zabranuje prechodu kola do smyku coz je v naproste vetsine pripadu nejvyhodnejsi. Avsak ridi kola nezavisle takze mu clovek nemuze konkurovat protoze ma jen jeden pedal, pomale reakce a 4 kola (nejcasteji)
ABS vyhodnocuje pohyb auta vice jak 30x za vterinu a ihned ovlada akcni cleny, clovek totez nezvladne vice jak 5x a to jeste "nevi" co dela
ABS u sirky (a asi i jinde) ma velke problemy s nerovnomernym opotrebenim kotoucu a spatne fungujicim pistkem - nepocita s nim a ani nemuze
ABS je urcene pro auta s konstrukci "prebrzdeneho zadku" a po vyrazeni ABS nasilim je velike nebezpeci smyku zadni napravy
ABS u sierry zaroven ovlada posilovac brzd
ABS vetsina ridicu neumi pouzivat - nevytvari dostatecny tlak na pedal (leknou se, ustrnou, maji naviky z aut bez ABS, povazuji "brneni" za povel k uvolneni tlaku...)
ABS ma zajistit ovladatelnost vozu a ne nejkratsi brzdnou drahu ac ve vetsine pripadu i nejkratsi dosazitelna brzdna draha je s ABS

ESP obecne nezachrani vsechny prusery ale udela maximum
ESP podobne jako ABS ovlada kola nezavisle a tak ma mnohem sirsi moznosti v ovladani nez clovek s jednim pedalem
ESP ma proti cloveku i informaci o pozadovanem smeru jizdy z natoceni kol, realneho smeru pohybu z gyroskopu a prehled o silach pusobicich na kola z akcelerometru a toto vsechno je schopno vyhodnotit. Pokud ale ridic toci volantem spatne, nemuze se divit kdyz mu ESP jeho prani (ne)splni

ESP ani ABS nema nadprirozene schopnosti a tak ani prirodni zakony neprekona, pouze jich na maximum vyuzije

ESP ani ABS neni dokonale a stale se vylepsuje takze se "neda" srovnavat ruzne generace. Hlavne starsi verze maji problemy v nestandartnich situacich. To vsak neznamena ze jsou obecne horsi nez clovek.

ESP a ABS ve srovnani s ridicem je jako srovnavat sachove pocitace s beznym obcanem - najdete par lidi na svete schopnych pocitacum konkurvat a to jeste jen za urcitych podminek

Naposledy upravil pkod dne pát 21. pro 2007 22:10:22, celkově upraveno 2

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 21. pro 2007 22:05:47 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

rada píše:
prosím moderátory, udělejte nahoře tohoto tématu hlasovačku: Mám zájem o Tripling. Dle výsledku pojedeme dál.....

rad bych pomohl ale pravomoce mi to nedovoli. V elektrice je jediny moderator Prochy. Jen co se tu ukaze tak hlasovani muze zavest. Nebo by to mohl udelat Pjepa, ktery tema zakladal.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 21. pro 2007 22:20:46 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

pkod: jeste bych doplnil ze naprosta vetsina lidi co ma ABS ho stejnak neumi pouzivat. To ze zacne pri brzdeni "brnet" pedal znamena ze min. 1 kolo se chtelo zablokovat. Aby pak brzdila vsechna kola maximalnim brzdnym ucinkem tak je potreba na pedal posobit vetsim tlakem ted nevim presne ale snad 50kg...

Ale to jak porad ctu jak maji lidi tendence pedal uvolnovat pokud citi vibrace tak to porad nejak nechapu. Moje Sierra sice abs nema, ale s ABSovejma autama jsem uz neco najezdil a musm rict ze ani poprve co jsem pod nohou vibrace od ABS citil tak jsem nepovolil pedal ani o milimetr

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 21. pro 2007 22:20:57 
SIERRA člen
SIERRA člen

pkod: jen postřeh- bez ABS na suchu zastaví rychleji než s ABS, zkoušeno na několika autech na Fordfans srazu na Kameni. A fakt jsem zadupával i ABS až do aleluja. Jinak 100% souhlas, jenže mě jde právě o to utržení nápravy a ABS mi to kazí. Co se týče přebržděného zadku, budu cpát manuální regulátor brzdného tlaku

Každopádně chápu přínos pro jízdu, ale nechci

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 21. pro 2007 22:47:22 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

Ano ABS urcite zajistuje primarne ovladatelnost...to ze na ruznych porvsich je kratsi nebo delsi brzdna draha uz je "podprodukt"

O vyznamu tehle systemu se nema cenu prit, je jasny ze pokud by byly opravdu k nicemu tak by je nikdo nevyvijel.

Spis jde o to ze pokud si chci uzit jizdu, a nemusi byt ani nijak rychla a gresivni, tak je trosku otravny aby mi elektronika rikala ze v tehle zatacce sem jel o 5,257km/h rychleji nez by bylo bezpecne a ze bych mel priste drive brzdit nebot prave predni kolo se zablokovalo na 0,0245 sekundy a za par let vam takove auto rekne ze bude radsi ridit samo :-?

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: trippling
PříspěvekNapsal: čtv 19. dub 2012 17:08:44 
SIERRA člen
SIERRA člen

Trippling - jakekoli auto
Cena je 500 i s postovnym - platba na ucet.
( viewtopic.php?f=19&t=7469 )

Info - jednoduche zapojeni - pokud uz jste nekdy pracovali s pajkou a dokazete utrhnout kus izolujici pasky - tak neni problem.
Blikani vecinou nastavuju tak na 3-4 bliknuti....neni problem nastavit i jinak - staci jen rict. Osobne mam 3 a v pulce 4teho to vypne a jsem s tim max spokojenej.

Cele je to zalite v silikonu - takze odpada problem s umistovanim neforemne krabky - preci jen nekam lepe umistite 2cm vec - nez 5 cm

To je tak vse - co me zatim napada - ale klidne se zeptej.
Jo a dodani - neni problem - zalezi na domluve.
Cena: 500 Kč
Jméno: ERMISH
Kontaktní e-mail: ermish@seznam.cz

Odpovědět s citací  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]