Fordsierra.cz

Diskuzní fórum příznivců vozů Ford SIERRA
Právě je ned 15. pro 2024 19:31:53

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 26. zář 2007 13:30:00 
SIERRA nejZávislák
SIERRA nejZávislák

No, já jsem kdysi dávno dělal el. ovládání i na Škodifce :-) , Forďácký přepínače, 12V motoroky od stěračů, vyndat mechanizmus, uříznout z jedné strany tisícihran na kličku, vyvrtat díru na osičku od motorku, vsunout z druhé strany, zavařit, udělat objímku na motorek a její uchcení do dveří, natáhnout dráty a hůrá :-) , a jak to fungovalo 8-) .

Ale stejně je to složitější postup... origo kabeláž má své velké výhody:
- je vedená na místě kde se jakokoliv jen těžko může mechanicky poškodit (navíc tam jsou pásky a úchyty)
- když povedeš kabeláž jinde je možnost mechanického poškození, zkratu a nebo i toho, že ti auto chytne celkem velká (zažil jsem to na vlastní kůži, kdy kamarád zapojoval zesilovač a pojistka na přívod nebyla hned u baterky, kabel pod kobercem a při nakládání čehosi se poškodil)

- průchodky do dveří, je celkem sranda jimi protahovat další drát.

Ale samozřejmě, že tak složitý to není a udělat se to dá... :-) .

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 29. zář 2007 10:46:08 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

Tak první krok mám za sebou 8-) Vyměnil jsem stávající mechanismus za ten elektrický,ale řeknu vám žádná sranda :-? .Ve dvou jsme to dělaly 5 hodin.Nejhorší to bylo napasovat,protože dveře nebyly na to stavěné.Nakonec se nám to podařilo,ale drží to jen na třech hliníkových nýtech (4.8mm).Měl jsem připravené oceláky,ale to nýtovačky nezvládly.Snad to hliník udrží :x .Teď budu muset natáhnout kabely a zapojit.To už by měla být pohoda.No a vyčistit tapecínky,které jsem celkem dost zašpinil :oops:
Ještě se chci zeptat :oO chci přivést napětí ze zapalovače,ale dneska jsem zjistil,že zapalovač je připojen na stálo,takže i okna by byly neustále pod proudem.Nebude to vadit? :oops:

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 29. zář 2007 13:59:23 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

Je to docela sranda vyndávat ten mechanismus. musíš něčímpodložit okna aby ti nesjely atd. Hodně štěstí při dalším postupování 8-)

Že je to stale pod proudem si myslim ze nevadí. Já to teda beru jako +. Když budeš potřebovat vytahnout/stahnout ohno nebudes muset hledat klíče :smile:

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 02. říj 2007 0:48:56 
SIERRA nejZávislák
SIERRA nejZávislák

Bagyp: dvěře na to dělaé jsou... ale :-). Já když to dělal, tak jsem vyndal mechanické a "stejně" tam dal el., ale chyba, el. mechanizmus je ve dvěřích jinak pootočený (montuje se na jiné díry), docela mazec :-D .

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 02. říj 2007 8:48:59 
Administrátor
Administrátor

Eddie píše:
Bagyp: dvěře na to dělaé jsou... ale :-). Já když to dělal, tak jsem vyndal mechanické a "stejně" tam dal el., ale chyba, el. mechanizmus je ve dvěřích jinak pootočený (montuje se na jiné díry), docela mazec :-D .

Presne tak, jine diry, ale ty v kazdych dverich uz jsou pripravene.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 02. říj 2007 10:12:43 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

prochy píše:
Eddie píše:

Presne tak, jine diry, ale ty v kazdych dverich uz jsou pripravene.

máte pravdu,je to pootočené,ale vyšly mi jen 3 díry,snad to na nich udrží,když jsou tam jen hliníkové nýty.Větší sranda je natáhnout kabely.Musel jsem kompletně sundat přední palubovku a natáhnout to na pravé straně přes ten husí krk,byla taky sranda.Dneska natahuji levou stranu a zapojuji,tak snad to půjde v pohodě.Držte mi pěsti :x

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 08. říj 2007 11:21:59 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

Jinak chlapy už to mám komplet hotové,natáhle dráty a funkční.Ele stahování stahuje jako nikdy a mám i středový panel s opěrkou,takže už je to pohoda.
Z motorů jsem použil dvojlinky a ty jsem tahal husím krkem ve dveřích a úplně pod palubovkou.Přívod jsem pomocí rychlospojek nacvakl ze zapalovače a jede to bez problému.Jen kdybych při sundávání prostředního panelu neurval ručku,bylo by to lepší,ale za ty zkušenosti co jsem nasbíral to stojí.
Jinak všem děkuji za rady které my poskytly,díky 8-)

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 13. říj 2007 9:16:48 
Administrátor
Administrátor

Bagyp píše:
Jinak chlapy už to mám komplet hotové,natáhle dráty a funkční.Ele stahování stahuje jako nikdy a mám i středový panel s opěrkou,takže už je to pohoda.
Z motorů jsem použil dvojlinky a ty jsem tahal husím krkem ve dveřích a úplně pod palubovkou.Přívod jsem pomocí rychlospojek nacvakl ze zapalovače a jede to bez problému.Jen kdybych při sundávání prostředního panelu neurval ručku,bylo by to lepší,ale za ty zkušenosti co jsem nasbíral to stojí.
Jinak všem děkuji za rady které my poskytly,díky 8-)

Při sundavání středového panelu s opěrkou i bez opěrky, musíš (lepší způsob asi není) sundat spodní díl palubky u spolujezdce a pak teprve vyndat středový panel. Je to sice opruz ale ručka bude bez úhony 8-) ale na to jsi už asi přišel.

2.0DOHC 4WD,2.0DOHC 2WD,Cosworth 2WD,1.8TD 2WD,

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 13. říj 2007 12:36:04 
SIERRA Úchylák ale Administrátor

Jirkaking píše:

Při sundavání středového panelu s opěrkou i bez opěrky, musíš (lepší způsob asi není) sundat spodní díl palubky u spolujezdce a pak teprve vyndat středový panel. Je to sice opruz ale ručka bude bez úhony 8-) ale na to jsi už asi přišel.

toto je blud, staci hodne zatahnout rucni brzdu a jde vsechno krasne vytahnout. pokud ne, tak je rucka spatne nastavena, nastavuje se dvema matkama ze spod auta, tzn staci ji trochu povolit, pak v aute vice zatahnout a tunel jde pryc, neni treba oddelavat spodni dil palubky. pri nasazovani se nejdrive zasune pod palubku a pak zadni cast...

Menil jsem ji ten tunel uz nekolikrat a opravdu neni treba sundavat nic krome tunelu ...

S-MAX 2,0TDCi 180k Titanium '16
Ford Focus ST 2,3Turbo280k HB '20

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 13. říj 2007 14:04:56 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

Jo jo to se povídá já zatáhl ručku a urval lanko :)
Ale asi už nebylo Ok,ale mám už nové,jen to nechat vyměnit (300Kč) 8-)

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 13. říj 2007 18:08:38 

nesvadej to na lanko, nemas porad tvrdnout v posilovne a misto toho se hrabat v aute :-D .... ( a nebo si ho mohl povolit kdyz vubec neslo :-D, ale verze s posilovnou se mi libi vic :-D )

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 13. říj 2007 19:24:33 
Administrátor
Administrátor

el_Barto píše:

toto je blud, staci hodne zatahnout rucni brzdu a jde vsechno krasne vytahnout. pokud ne, tak je rucka spatne nastavena, nastavuje se dvema matkama ze spod auta, tzn staci ji trochu povolit, pak v aute vice zatahnout a tunel jde pryc, neni treba oddelavat spodni dil palubky. pri nasazovani se nejdrive zasune pod palubku a pak zadni cast...

Menil jsem ji ten tunel uz nekolikrat a opravdu neni treba sundavat nic krome tunelu ...

No nevím ale nepřijde mi jako dobře fungující ručka když jí zatáhnu až nadora znahoru .no proti gustu .... .můj způsob je takový šetrnější :smile: (Sorry za OT)

2.0DOHC 4WD,2.0DOHC 2WD,Cosworth 2WD,1.8TD 2WD,

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 14. říj 2007 0:37:55 

no jako ja taky nerad rucku co brzdi uplne navrchu, a je pravda ze ji je treba pri te vymene zatahnout opravdu silou, ovsem pokud, jak pisu, je rucka plne funkcni a spravne nastavena, je to spravny zpusob sundavani ;) ...

Odpovědět s citací  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]