Fordsierra.cz

Diskuzní fórum příznivců vozů Ford SIERRA
Právě je pon 16. pro 2024 1:10:48

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nefunkční self-diagnostika
PříspěvekNapsal: úte 11. srp 2009 13:04:02 
SIERRA člen
SIERRA člen

Tak jsem podle návodu od Bagypa zkoušel udělat diagnostiku diodou. Zbyla mi jedna dioda do budíků (T10) takže jsem NEmontoval odpor (nejsem elektrikář, ale ta dioda ho myslím nepotřebuje :-? ). K věci, našel jsem diagnostickej konektor (viz foto) a spodní dva otvory ("ještě v tý hranatý části") jsem propojil drátkem. Diodu jsem připojil na baterku a zbýající otvor konektoru. Dioda se hned rozsvítila a svítila pořád, i po otočení klíčkem v zapalování do polohy kdy se rozsvítí kontrolky na palubce. Někde jsem čet, že se musí rozsvítit světla, někde zase pro spuštění testu šlápnou na brzdu. Je u sierr něco podobnýho? Ta dioda by snad neměla svítit hned po připojení ne? Na fotkách je vidět, že si s kabelama u toho konektoru asi někdo hrál, je možný že ta diagnostika nefunguje kvůli tomu? A může to mít spojitost (kabely) s nefunkčním otáčkoměrem?

Díky za pomoc...

ObrázekObrázekObrázekObrázek

Obrázek

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 11. srp 2009 15:01:15 
SIERRA nejZávislák
SIERRA nejZávislák

Teda já si vždycky myslel, že diagnostickej konektor je u baterky (tzn. úplně na druhé straně motorového prostoru).

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 11. srp 2009 15:39:00 
SIERRA Úchylák ale Administrátor

Eddie píše:
Teda já si vždycky myslel, že diagnostickej konektor je u baterky (tzn. úplně na druhé straně motorového prostoru).

presne tak ...

S-MAX 2,0TDCi 180k Titanium '16
Ford Focus ST 2,3Turbo280k HB '20

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 11. srp 2009 17:59:04 
SIERRA člen
SIERRA člen

To jsem taky četl, ale zároveň je tam psaný, že je někdy u EDISu (nevím teda jak EDIS vypadá nebo co to je, ale asi to není ten válec na fotce co?) U baterky jsem žádnej volnej konektor nenašel. Tohle byl jedinej volnej konektor v motorovým prostoru. Navíc s červenou krytkou a třema dírama do trojúhelníku...Tak já nevim, to jsem to strkal do špatnýho konektoru? :cry:

Obrázek

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 11. srp 2009 18:01:47 
SIERRA člen
SIERRA člen

No jiste, to je spatny konektor. Tenhle je urcenej pro nastaveni predstihu resp. oktanoveho cisla.
Ten spavny hledej kolem baterky. Krytku mozna uz nema...

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 11. srp 2009 18:04:15 
SIERRA člen
SIERRA člen

kurnaaa....Nepomrvil jsem tim neco? :shock: :cry: Budu hledat dál...třeba je shovanej...Nebo je mozny ze tam vubec neni?

Obrázek

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Nefunkční self-diagnostika
PříspěvekNapsal: úte 11. srp 2009 18:05:09 
Administrátor
Administrátor

jak psali všichni konektor je u baterky, ty jsi napíchl ten nabohatost směsi ten je na druhé straně

2.0DOHC 4WD,2.0DOHC 2WD,Cosworth 2WD,1.8TD 2WD,

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 11. srp 2009 19:30:14 
SIERRA člen
SIERRA člen

Zdravím, Lman pokial motor beží dalej bez problému ako pred tým, tak si nepomrvil nič. Ten octane adjustment wire čo si našiel funguje tak, že sa pripojí na "servisný" konektor a uzemňujú sa jeho jednotlivé dráty podľa potreby . Tým sa mení predstih zapalovania. podla priručky sa to ma zemniť práve o šróby na ktorých je upevnená cievka o karosériu - kostru. Každy kábel znamena inu hodnotu "spoždení".
U EEC IV takto: Modrý : 4 stupne
červený: 2 stupne
Iný, resp tretí : 6 stupňov
A možu sa kombinovať, podla toho kolko potrebuješ - podla benzínu
Ak to pred Tebou mal niekto uzemnené , možno to je dovod prečo to vyzerá, že tam do toho niekto "šahal" Otáčkomer je pripojený na ZELENÝ vývod cievky, cez odrušovací kondenzátor a býva nacvaknutý priamo na tento kábel.
Konektor diagnostiky je pod plechovým stojanom na baterku, krátky, sotva trčí - niekedy je páskou prichytený na káblový zväzok čo ide k RJ. Ale videl som ho aj cvaknutý- že načo keď tam nič neni napojené- to je na doplnkovú výbavu, ktorú Ty namáš :-D
POZN : V priručke je pre EEC IV len takýto popis predstihu, na SOHC platí- mám vyskúšané, malo by to byť to isté aj u Teba, ale raz som tu na fóre čítal, že DOHC to má poprehadzované - tie hodnoty, ale v praxi to neviem potvrdiť. Tak nech sa darí 8-)

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 11. srp 2009 19:33:24 

Black Demon píše:
...

velice zajimave info ....

S-MAX 2,0TDCi 180k Titanium '16
Ford Focus ST 2,3Turbo280k HB '20

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 11. srp 2009 19:33:32 
SIERRA člen
SIERRA člen

Ten odrušovací kondík tam krásne vidno, na tej fotke pri "klipse" na "ajrboxe". možno je zalomený kábel jak sa v tom niekdo vŕtal...

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 11. srp 2009 20:33:27 
SIERRA člen
SIERRA člen

el_Barto píše:
velice zajimave info ....

Ďakujem, som rád že sa mi podarilo včas prispieť- väčšinou sa dostanem k netu raz za 4 dni a keď sa niečo rieši, tak kým prídem už býva Vsjo jasno... A napísať to isté čo tu už bolo napísané , že: Aj ja to viem, aj ja to viem... :smile: Šak načo :grin:

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 11. srp 2009 20:44:00 
SIERRA člen
SIERRA člen

Black Demon píše:
...

:shock: :shock: :shock:

Vyčerpávající. Díky moc...Teď jsem v práci, až ráno přijedu domů tak na to kouknu...nejpozdějc odpoledne, kdyby byla potřeba spánku silnější :-)

Black Demon píše:
Ten odrušovací kondík tam krásne vidno, na tej fotke pri "klipse" na "ajrboxe". možno je zalomený kábel jak sa v tom niekdo vŕtal...

Jeden zelenej káblík byl přiskříplej do tý klipsny airboxu, tak je trošku polámanej...Takže by to mohlo být tím? Mám v autě multimetr, takovej obyčejnej...Kdyžtak s ním můžu zkusit něco naměřit, ale netuším kde a co...

Každopádně díky všem za pomoc...

Obrázek

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 11. srp 2009 21:15:48 
SIERRA člen
SIERRA člen

Tak to je ono, Ja mám MK I a mal som v tom budíky ešte tie predpotopné s plechovými ručičkami , bez otáčkomeru.... Dodatočná montáž spočívala v tom, že sa priviedol zelený káblik k cievke ( farbu som dodržal ako Ford :smile: ) a cez pripojovaciu svorku nacvakol aj s kondíkom na povodný zelený prívod k ciefke ( Som na vrakáči prezieravo ten kondík urval aj s celým káblom k cievke aj s čiapočkou na vývod , takže moj som len odcvakol a pripojil ) A pre zaujímavosť to bolo DOHC a malo iný kondík ako povodné OHC ako som sa neskor dozvedel, ale funguje na jedničku... takže ak sú káble priechodné a budeš mať podozrenie na vadný kondenzátor tak pasuje aj starší s OHC . Ale ak to bolo pod tým klipsom tak je to najskor len takato banalitka , určite pojde.... :grin:

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 11. srp 2009 21:25:27 
SIERRA člen
SIERRA člen

Lman napsal :
Jeden zelenej káblík byl přiskříplej do tý klipsny airboxu, tak je trošku polámanej...Takže by to mohlo být tím? Mám v autě multimetr, takovej obyčejnej...Kdyžtak s ním můžu zkusit něco naměřit, ale netuším kde a co...

Pred kondíkom nameriaš pulzy z cievky a za nim smerom k pristroju by mali byť už filtrované aby ručička otáčkomeru neskákala ale šla plynule...

Ale podla mňa skor jak začneš merať napoj nanovo ten seklý kábel ( proste poškodenú časť odstráň, nanovo spoj , zaizoluj ....) naštaruj, a určite budeš mať úsmev na tvári.... pevne verím že to je len o tomto
Good luck 8-)
P.S. Sorry , blbo som zmazal citáciu , tak som to riešil takto .....

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 11. srp 2009 21:28:12 
SIERRA člen
SIERRA člen

Black Demon píše:
... pevne verím že to je len o tomto
Good luck 8-)

Já tomu taky věřím :smile: Jakmile to vyzkouším tak to sem vylepím

Obrázek

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 13. srp 2009 20:43:42 
SIERRA člen
SIERRA člen

Tak jsem zkoušel znova diagnostiku. Jsem fakt asi idiot, ten kabel ani nebyl moc shovanej, přímo vedle baterky :-D Zapojil jsem, dioda se rozsvítila, otočil jsem klíčkem a dioda začala blikat. Stejnej interval, pokaždý jedno bliknutí (jako by vyblikávala samý jedničky, ale bylo jich asi tak 20, se mi nezdá správně)

K problému s otáčkoměrem. Odizoloval jsem část kabelů, šel po kabelech na ukostření. Ukostření jsem očistil a prostříkal konkorem. Skříplej kabel by neměl být poškozenej a navíc by podle mě neměl mít spojitost s otáčkoměrem ale s tím předstihem. Každopádně problém přetrvává, otáčkoměr mrtvej.

Přikládám foto kabelů.

Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 14. srp 2009 1:37:31 
SIERRA člen
SIERRA člen

Lmane, to čo tam máš na poslednej fotke je JEDNOZNAČNE napojenie kondíku na otáčkomer .... Ale podla toho , čo sme si písali, budeš mať iný problém s prístrojovou doskou, resp konektorom na nej..... Keď je takto padnutý palivomer, je to presne tak jak keď ho natvrdo odpojíš od plaváku a vtedy padne. Takže ja tipujem , že prístrojovka je úplne mŕtva čo do elektriky, a tá závada sa netýka len otáčkomeru... Zajtra Ti napíšem SZ, čo všetko by to mohlo byť, + niečo pomeriam u seba , aby som bol konkrétny. Ale to čo tam máš nafotené, je prípoj k otáčkomeru, a pokial neni "skříplej" tak je závada inde ... bohužiaľ.

Odpovědět s citací  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]