Fordsierra.cz

Diskuzní fórum příznivců vozů Ford SIERRA
Právě je ned 15. pro 2024 23:42:13

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 47 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jakou autobaterii pro 2.0 OHC?
PříspěvekNapsal: pon 16. bře 2009 13:03:17 
SIERRA člen
SIERRA člen

Ahoj,
Nejspise mi klekla baterka v aute (byla uplne vybita cca 9V) Uz delsi dobu auto spatne startovalo, az nenastartovalo. Chtel bych koupit novou, ale nevim jakou. Ted tam byla baterka 72Ah, ale to mi prijde jako zbytecne velka - ze tam asi nema byt. Proto bych se chtel zeptat, jaka baterka do tohoto auta patri - 2.0 OHC karburator a jakou znacku by jste doporucili... Idealne i nejaky ten odkaz primo na baterku. V knížce "Jak na to" je doporučována Akuma, BÄREN a Fiamm.

Jeste je vhodne dat do auta vetsi baterku nez tam ma byt? Napr misto 55Ah dat 72Ah - nestane se pak, ze auto nebude schopno tuto velkou baterku dobit?

Zatim mam par tipu:
http://www.perfektshop.cz/product/autobaterie-55ah-420a-mutlu-ultra-55ah420a-super-cena-bezudrzbova-dorucime-po-cele-cr-20775/
http://www.perfektshop.cz/product/autobaterie-60ah-480a-mutlu-ultra-60ah480a-bezudrzbova-dorucime-po-cele-cr-20776/ Ale ta bude asi moc vysoka - 19 cm
http://www.perfektshop.cz/product/autobaterie-baeren-battery-71ah640a-en-400adin-dorucime-po-cele-cr-5521/
http://www.perfektshop.cz/product/autobaterie-varta-blue-dynamic-55ah420a-super-cena-dorucime-po-cele-cr-5383/
http://www.perfektshop.cz/product/autobaterie-banner-starting-bull-55ah-420a-18334/
http://www.perfektshop.cz/product/autobaterie-akuma-comfort-12v55ah-480a-dorucime-po-praze-a-cr-18304/
http://www.perfektshop.cz/product/autobaterie-proforce-premium-55ah480a-dorucime-po-cr-5364/

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 16. bře 2009 14:11:06 
SIERRA Úchylák ale Administrátor

urcite by se to stat nemelo, alternatoru to je v podstate asi sumafuk, spis to hlavne pozna tvoje penezenka .... ja si koupil minuly rok novou baterku Banner 55Ah, bezudrzbovou a nemuzu si ji vynachvalit, i po skoro 4 hodinach zapnuteho radia a to vc zesilovace a sub nastartovala auto bez znamky jakehokoliv vybiti...

S-MAX 2,0TDCi 180k Titanium '16
Ford Focus ST 2,3Turbo280k HB '20

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 16. bře 2009 14:41:27 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

Doporučuju banner. Rozhodně se vyhni Vartě s plochýma kontaktama!!!

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 16. bře 2009 15:05:10 

jj taky doporucuju kulate kontakty, 1. jsou beznejsi, 2. kdyz prikoupis svorky na kulate kontakty tak te to vyjde porad o neco levneji nez s plochyma kontaktama ...

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 16. bře 2009 15:07:23 
SIERRA člen
SIERRA člen

jestli máš vyhřívané přední okno a eliktrické stahování oken, vyhřívané zrdcátka atd. tak ta 70 ah tam má být, ale já si osobně myslím, že 55 ah bohatě stačí jestli jezdíš každý den, tak ti bude stačit a též se přikláním ke značce "Banner", je dražší ale kvalita je zaručena... 8-)

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 16. bře 2009 15:20:42 
Administrátor
Administrátor

Podle me postaci i 40Ah. I pokud mas vyhrivani predniho okna, tak napeti palubni site nemuze klesnout pod 13V, takze se baterka sice moc nedobiji, ale hlavne ani nevybiji. Skorotchan mel obyc. 44Ah kdysi v sirce nekolik let a to mel vyhrivani predniho okna a nikdy zadnej problem. Vetsi kapacitu bych volil spis s ohledem, jak casto jezdis (jestli vyjedes jednou za mesic) a jakej mas klidovej odber pri zamknutym aute (alarm atd.). Pokud s autem vyjedes aspon 1x tydne a neni to jenom 2km do Lidla se zapnutym vyhrejvanim celniho skla, tak staci 44Ah v pohode.

Pro info:
-Nabita baterka naprazdno (vypnuty motor): ~12.6-12.8V. Takze pokud bude napeti vetsi nez rekneme 13V, tak uz tece proud do baterky, tedy baterka se dobiji
-Standarntni napeti palubni site pri zapnutem motoru: ~13.8-14V
-Napeti palubni site pri zapnutem motoru a vyhrivani predniho okna ~13.3V (to jsem kdysi nameril)-tzn. baterka se porad slabe dobiji.

Ford Sierra kombi 4x4 LPG (ex., ale neslo na dily, Ladis se o nej hezky postaral)

Naposledy upravil prochy dne pon 16. bře 2009 16:23:50, celkově upraveno 1

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 16. bře 2009 16:01:39 
SIERRA člen
SIERRA člen

Presne jak pise Prochy, ja sveho casu jezdil se 44Ah, kterou bracha vyhodil z Favorita. Motor se vstrikovanim chyta hned a baterku netrapi.
Vetsi kapacita resp. startovaci proud ma opodstatneni u karburatoru, LPG, nafty a dlouho stojicich. Tam muze nastat pripadd, kdy je potreba motorem tocit dele. Ale ani tak bych asi nekupoval vetsi jak 62Ah.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 16. bře 2009 16:36:30 
SIERRA člen
SIERRA člen

Co se tyce vybavy, tak nemam vubec nic krome vyhrivani zadniho okna. Dokonce i autoradio je zapojeno tak, ze pri vypnuti zapalovani je uplne odpojeno (tj, nepamatuje si stanice, cas nic - takhle to zapojil predchozi majitel). Tudiz odber meho auta je minimalni. Asi koupim 55Ah, jelikoz pres zimu jezdim jenom kratkou trasu cca 2km 2x tydne a delsi jenom obcas, tak aby se mi nevybila. Z vyrobcu bud teda Banner a nebo jeste dost premyslim o te znacce MUTLU - podle popisu vypada lepe, ale zase ta znacka neni znama...

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 17. bře 2009 17:04:05 
SIERRA člen
SIERRA člen

Taky doporučuji BANNERku. Mám ji 3. rokem, bez problémů. Předchozí Akuma klekla těsně po záruce (grrr). Dokonce baterka ustála i fakt, že mi ji ségra nechala nadoraz vybít a tak cca měsíc zůstala (zapoměli vypnout vnitřní osvětlní, když auto bylo odstavené).

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 17. bře 2009 17:17:15 
Administrátor
Administrátor

Tak ja jsem mel sotva pul roku starou bannerku 55Ah a odesla. Nechal jsem ji neodpojenou 3-4 mesice v cosworthu a neprezila to a to jsem nenechal nic zapnutyho (to jsem si po vymene zkontroloval). Uz nejde ani nabit :mad: . Predchozi baterka zimu jakz takz rozdejchala a na jare jsem sotva a ale prece motor nastartoval. Asi jsem ji mel odpojit.

Ford Sierra kombi 4x4 LPG (ex., ale neslo na dily, Ladis se o nej hezky postaral)

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 17. bře 2009 20:59:23 
SIERRA nadZávislák
SIERRA nadZávislák

no já mám s AKUMOU a s VARTOU naprosto stejnou skušenost jako Jeník, dva roky a konec , nedrží a po 14 dnech chladného počasí už nenastartuji. :mad:

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 17. bře 2009 21:26:30 
Kmenový člen
Kmenový člen

Ja mam v Capri velikou Vartu (asi 74Ah) s plochyma kontaktama, a nemuzu si stezovat. Kupoval jsem to tesne po koupe auta (pred 2mi lety), puvodni baterka klekla hned po dovozu, bylo na ni napsano jeste made in west germany :smile:

Takze me ta Varta funguje super, Capri je zazimovane, baterku nechavam v aute, jednou za mesic k autu pridu, nastartuju, trochu necham bezet motor, pohnu s autem....

A dlouho jsem mel problem se startovanim, benzin mi spadaval zpet do nadrze, musel jsem dlouho tocit, a chytilo to az na treti ci ctvrty pokus. Baterka ale i po delsi odstavce nevadla.

Honda CB500T

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 18. bře 2009 9:55:20 
SIERRA člen
SIERRA člen

sakra Prochy, uz jsem byl rozhodnuty pro Banner a ty mi to musis takhle zkazit :mad: Nakonec jeste asi testnu tu predchozi, nabijim ji a uvidim jak bude drzet. Ale prijde mi divne ze se vybila... Kort ted, kdyz celou zimu jezdim kratke trasy (2-5km) 1-2x tydne a nyni jsem jel dlouhou trasu, nebyla uz zima a baterka tyden na to klekla...

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 22. bře 2009 21:26:58 
SIERRA nejZávislák
SIERRA nejZávislák

můžu doporučit ACDelco , baterky bezůdržbový za cenu odpovídající kvalitě a jsou neporuchové , měl se ve fiestě 1.8 D 72A a mohl jsem točit motorem jak dlouho jsem chtěl a nevybila se (točil jsem jen když došla nafta po cestě a pak sem tam nalil a muselo to čerpadlo natáhnout )

'88 Fox Body Mustang GT - 5.0, GT40 heads, GT40 intake, 1/2" phenolic spacer, 65mm TB, Flowtech long tube headers, Proform 1.6 roller rockers, billet pulley, FRPP 9mm spark plug wires, cold air intake, B/W T5, 8.8" 4.10 w/ 5 lug, Royal Purple fluids, 26x10 M/T's, fiberglass hood

Professional G-point seeker.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 22. bře 2009 21:39:50 
Administrátor
Administrátor

Mimochodem dneska se mi podarilo znovu zprovoznit tu Bannerku. Zacal jsem ji pomalu nabijet a chytla se (Napeti bylo zprvu skoro 15V, potom postupne zacalo klesat a proud se zacal zvetsovat). Narval jsem do ni asi 56Ah (ma kapacitu 55Ah, predpokladam, ze ztraty pri nabijeni mohou byt az 10%), tak snad neztratila moc kapacity. Pri nabijeni 3.5A drzela nizko napeti a nezahrivala se. Uvidim, jak se bude drzet.

Naposledy upravil prochy dne ned 22. bře 2009 21:57:14, celkově upraveno 1

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 22. bře 2009 21:48:41 
SIERRA nejZávislák
SIERRA nejZávislák

Na bílém OHCéčku jsem měl baterku tak ještě origo a fungovala, fungovala a pak "umřela" najednou... ale "vydžela" podle všeho 16 let, což je fakt mazec :-) .

Jinak mě by se líbila "gelovka", ale to je cenově někde úplně jinde, takže mám pořád klasiku...

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 22. bře 2009 23:41:07 

Prochy: a to je bezudrzbova? nebo klasika? a byla pod tu hranici, tusim 10V kdy uz se rozkladaji clanky?

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 22. bře 2009 23:46:57 
Administrátor
Administrátor

Je obycejna dolejvaci. Byla total vybita 0V, urcite delsi dobu (mesic/dva ???). Ale podle prubehu nabijeni se zda OK.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 23. bře 2009 9:48:56 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

To prochy - jak baterka padne do takhle hlubokého vybití desky začnou sulfatizovat a ten "bordel" co se na nich usadí se rozbije jedine tim ze se do baterky pustí velkej proud - klidne skokove 20V/60A. Banner nedělá v současné době údržbové baterie - mezi ty běžné patří starting a power bull - oboje jsou baterky bezúdržbové, s tím že starting bull - klasické provedení a power bull je pro vyšší dobíjecí proud, má Ca/Ca desky a víčka jsou jen přelepeny samolepkou protože na rozdíl od starting bullu by se díky "připravenosti" pro vyšší dobíjecí soustavy nemělo nic vyvařovat a tudíž dolévat.

To Zigi - Na jedno nastartování je třeba cca 10km jízdy aby se baterie dobila na hodnotu před startem.

Já si myslím že dobré baterky jsou na trhu asi jen Banner a konkurenční Varta, když vidím co se dnes v prodejnách běžně prodává a není tajemstvím že do spousty baterek jde olovo z Afriky a baterky slevaji kdoví kde, kdoví jak - výrobce každý úzkostlivě tají. To je jedna z těch "laciných" značek, další třeba pro změnu - 230Ah kamionácká baterie má nová pouze 160Ah apod ... Bohužel v čr toto nikdo zjevně nehlídá a je na tom bit koncový zákazník a prodejce "drahých" značkových baterií ...

Já mam v DOHC 74Ah a v 2,9 mam 90Ah gelovku (960A startovací) a jsem s oběma víc než spokojený, ono není jen o tom nastartovat ale taky o tom že čím silnější Aku je tím menší musí vyvinout proud na nastártování a tím míň je cyklicky zatěžována což spoustu baterií taky odrovná ...

Baterky prodávám ale krátce - cca 3/4 roku, tak mě berte s rezervou... - www.akuservis.cz

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 23. bře 2009 9:53:23 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

Já bych do toho 2litru videl moc pekne tohle:
http://www.eshop-rychle.cz/akuservis/es ... 4-Ah-700-A

nebo lacinější alternativu (dle % reklamací s nimi nejsou problémy):
http://www.eshop-rychle.cz/akuservis/es ... 2-Ah-650-A

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 24. bře 2009 10:48:56 
SIERRA člen
SIERRA člen

Eddie píše:
Na bílém OHCéčku jsem měl baterku tak ještě origo a fungovala, fungovala a pak "umřela" najednou... ale "vydžela" podle všeho 16 let, což je fakt mazec :-) .

Jinak mě by se líbila "gelovka", ale to je cenově někde úplně jinde, takže mám pořád klasiku...

Hm, 16let je slusnej cas. Ja mel nejdele baterii v Nissanu, tam mi origo vydrzela cca 13-14let :-) A to mozna kdybych ji i dolejval, tak vydrzela dele :smile:

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 24. bře 2009 14:55:05 
SIERRA člen
SIERRA člen

Dneska jsem koupil autobaterii Banner Power Bull 55Ah, auto krasne startuje :-)

Kdyz jsem v nedeli jel k Cowlleyovi, tak jsem v aute mel docasnou nahradu nejakou noname baterku 44Ah, co asi nebyla v nej kondici - 2 clanky byli uplne suche, kamarad ji vubec nedolival a presto auto taky startovalo v klidu, takze muzu jen potvrdit prochyho vypocty, ze na normalni provoz by stacila i 44Ah baterka.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 24. bře 2009 14:59:20 
Administrátor
Administrátor

Segra mela jeste nedavno v Oplu Astre (1.4 16V) puvodni baterku 36Ah (ano tricet sest Ah, taky jsem cumel :shock: ) a vydrzela ji tam 12let, kdyz jsem ji baterku menil. Nikdy zadnej problem az najednou klekla.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 24. bře 2009 16:23:03 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

To Prochy: Tak sem se koukal na stránky Varty a Banneru, co tam patri: Do sirky 60Ah a do astry 44 - 47Ah. Dost mi udivilo jak dlouho ta baterka vydrzela v ty astre - ptal sem se tady chlapu ktery baterky delaly jeste pred revoluuci a pry jeste o takovehle anabazi neslyšeli - asi zasáhla ruka šetřílka nebo v Oplu neměly na chleba. Chápu že to fungovalo - sierra by taky s 1,2htp jezdila - jen je mimo mé chápání že to tak dlouho fungovalo, 2 roky bych možná ještě chápal ...

Tady je takovej blázinec od kluků rakouskejch kam jaká baterka - nevycucaly si to z prstu - je to dle automobilek: http://www.bannerbatteries.com/banner/p ... ex2_cz.php

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 24. bře 2009 16:36:08 

Pokud mela dostatecny startovaci proud a nebyla trapena kratkym popojizdenim 1km do obchodu a zpet, tak verim ze vydrzet mohla ... Myslim ze vyrobce tim co pise spis predimenzovava, ptz riskovat to aby se mu vracely reklamace s tim ze po roce zacina byt baterka permanentne vybita, by asi nikam nevedlo, tak maximalne k zvedani nakladu na reklamace , potazmo pak i konecnou cenu baterii.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 24. bře 2009 17:04:36 
Administrátor
Administrátor

No jestli nahodou vyrobci a prodejci baterek nechteji prodavat spis vetsi a drazsi baterky, aniz by k tomu byl opravdu realny duvod. Jedna vec kapacita, druha vec je max startovaci proud a treti vec je realny startovaci proud. Startery benzinovych motoru mivaji kolem 1-1.5kW, takze startovaci proud bude kolem 100-150A (napeti nebude pri startovani urcite standartnich 12.6V ale mene, mozna kolem 11V, mozna jeste min). K cemu baterku s 500A startovaciho proudu?
Pokud auto chytne na drc, tak baterku moc nevybijis ani castejsim startovanim. A pokud nemas velky trvaly odber, tak taky nepotrebujes velkou kapacitu (napr. autoalarm muze zrat treba 30mA, takze spotrebuje denne 0.72Ah).

Jinak ta 36Ah baterka byla v Astre z vyroby, segra si kupovala astru v roce 1996 novou a na baterce bylo logo Oplu; mimochodem byla bezudrzbova bez dolevacich otvoru, pouze s kontrolni pruhlednou cockou.
S autem nejezdila denne, casto jenom o vikendu na nakup a zpet, pripadne par km po Praze, obcas nejaka delsi cesta mimo Prahu.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Jakou autobaterii pro 2.0 OHC?
PříspěvekNapsal: čtv 06. zář 2012 18:03:34 
SIERRA člen
SIERRA člen

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jakou baterii bych měl koupit pro Fordíka Sieru 1.8 TD, mam tam Is=640 A s kap. 70Ah.
Rozhoduju se mezi Vartou a Bannerem, ale hlavně jsem přemýšlel jestli nekoupit baterii s větším startovacím proudem třeba 660 příp. 680 A?
Tak nějak, aby byly "lepší" zimní starty. Co myslíte?
Krátký tratě, více startů, 660A by bylo jaksi lepšejší nebo ne?
Taky jsem zkusil produktový vyhledávač baneru http://www.bannerbatterien.com/banner/p ... ex2_cz.php
a ten mi ukázal uplně jinej Bull, kterej jsem si vyhledal podle původní baterie. Zobrazil mi při naší specifikaci auta UNI Bull baterii, ale nezobrazuje se u ní už kapacita a Is. Tak nevím pro kterou se vydat.
Děkuju za poradu.
zdravím
jan

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 06. zář 2012 20:29:34 
SIERRA člen
SIERRA člen

daj tam tu najvacsiu aka sa tam zmesti..

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv 06. zář 2012 22:11:32 

banner je urcite lepsi nez varta, at si rika kdochce co chce, na benzinu mam 54ku, na diesel bych se nebal dat silnejsi, ale 54ka od banneru si s autem bude povidat urcite srozumitelne ;).

Pozor!!! nedoporucuju kupovat s plochymi vyvody i kdyz je sierra vyzaduje. Ty baterky s plochyma jsou podstatne drazsi. Kup s kulatyma vyvodama a za par kacek k tomu jsou drzkay (redukce) na ploche prisroubovani. Ve vysledku baterka vyjde o nekolik stovek levneji.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 07. zář 2012 7:37:15 
SIERRA nadZávislák
SIERRA nadZávislák

jasný přátelé, že Sierra nastartuje i s 35Ah novou baterií jhako nic, ale na víc než 100% po pár letech při -20st.C se na Vás bude z motorovýho prostoru jen smát a motorem neotočí aby spolehlivě chytl,..............
protože v zimě po ránu čím chladnější elektrolyt v baterii, ruku v ruce se stárnoucími elektrodami ponořenými v tomto prochlazeným elektrolytu, klesá ona výrobcem deklarovaná kapacita akumulátoru, startovací proud atd.

takže za mě čím větší se mi vejde aku pod poklopec do motoru tím líp.........alternátor Sierry ten má výkonový rezervy i pro 100Ah aku, takže tady problém s dobíjením i velký megabaterky odpadá a jak je všeobecně známo, že s rostoucím věkem aku klesá i její kapacita uváděná v Ah, takže např. u takový 90Ah je jasno, že z hruba po 5ti letech už není její 90Ah už dávno pravda a máte v autě už jen cca 55Ah a tím pádem i tomu odpovídající startovací proud při zachování solidního napětí aspoň těch 11 Voltů a s dalšími roky jejího stáří tak pomalu dále níž a níž (tento jev samosebou neplatí, pokud vám umře např. jeden článek) to máte v tu ránu i z baterie 180Ah třeba už jen aku 10Ah :smile:

takže ja bych se pro Sierru vůbec nedíval po aku 44Ah atp. ja bych začínal u kapacity minimálně 72Ah a vejš. ;)

Sierra z 83,XR4i,GHIA,zatím s 2.0 OHC,LPG
Sierra z 86,4dv,2.0 OHC,man.,LPG
Sierra z 87,4dv,2.0 OHC,man.
Sierra z 89,4dv,2.0 dOHC,man.
Chevrolet Camaro z 87,2.9-V6 MPi,aut.
BMW 750iL,z 88,5.0-V12,aut.
Ford Ranchero rv.78,6.6-V8,aut.

Odpovědět s citací  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 47 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]