Tak aby jste si nemysleli, ze me sirka nikdy nenechala ve stychu, tak vcera se tak stalo.
Uz dva dny jsem mel problemy, kdyz to bylo studeny, tak nesel otackomer, nezapinali se mi automaticky svetla, chcipalo to u automatickyho startovani (bez kteryho v techto mrazech nedam ani ranu), neslo vyhrejvani predniho okna, pozdeji zacinal zlobit i plyn, po zahrati to obcas najednou vsechno naskocilo a bylo to OK. Kontroloval jsem pojistky, vyndal zandal jsem vsechny relatka v hlavni pojistkovce, ale pricinu jsem nenasel, bateriova oka byla pritazena. Vcera jsem vecer nekolikrat popojizdel a nekdy v pul dvanacty v noci auto najednou prestavalo drzet volnobeh az po nekolika kilometrech motor chcipnul uplne. Baterka uz neotocila ani motorem. Teprve ted jsem si uvedomil, ze pri otoceni klicku zapalovani se mi spolu s otackomerem uz delsi dobu nesviti komplet kontrolky (dobijeni, mazani atd.). Takze je to jasny, auto 2 dny nedobijelo a ja vymlatil baterku. Takova jasna zavada a ja si ji 2 dny nevsimnul, takovej jsem ko..t!
Zkusil jsem zase pojistky, relatka a dotahnout bateriovy svorky, trochu se to zlepsilo, dokonce zacly svitit i kontrolky, motorem to zvolna otocilo, ale uz nenaskocil. Tak jsem brnknul kamosovi, kterej me odtahnul domu, jeste jsme to zkusili rostahnout na trojku, motor naskocil, chvilku to i dobijelo, kontrolky svitily ale po minute zase prestalo dobijet. Tak jsem radsi chcipnul, abych pri tazeni domu aspon svitil a blikal.
Pak jeste do garaze, kterou nemam zrovna u baraku pro nabijecku a naradi, abych aspon vyndal baterku. Baterka nastesti nestacila zamrznout, motorovej prostor byl jeste trochu vlaznej. Spat jsem sel v pul druhy rano.
Takze ted nabijim baterku, ktera 2 dny jezdila bez dobijeni za staleho sviceni a rozmrazovani zadniho okna a statecne drzela (zadni si na rozdil od predniho nehlida dobijeni z alternatoru). No a v tech nejvetsich mrazech budu hledat zavadu v elektrice
. Super