Fordsierra.cz

Diskuzní fórum příznivců vozů Ford SIERRA
Právě je ned 15. pro 2024 20:53:07

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Karburátor Weber 40/45
PříspěvekNapsal: čtv 13. čer 2019 17:59:22 
SIERRA člen
SIERRA člen

Zdravím, ještě předtím, než se pustím do psaní chci říct, že jsem úplný lajk, který by se chtěl o autech naučit co nejvíce.

Chtěl jsem se zeptat jak vlastně funguje předěláni původního karbecu na tzv. dvojité karburátory jako je např Weber 40. Funguje to tak, že do motoru jde více paliva? (2x tolik) Tím pádem se spotřeba taky dvojnásobně zvedne? Nebo to funguje podobně jako např. u chipu atmosferickych motorů, kdy se vlastně spotřeba teoretiky zvýší, ale vlastně díky tomu, že se dostaneme např. na 50kmh před nižsi rychlosti rychleji než předtím, tak se spotřeba nakonec tolik nezvýší? Ještě by mě zajímalo o kolik mohou tyto dvojité karburátory zhruba zvýšit výkon. Děkuji

(Mám Ford Sierra MK1 1.8 66kW 1984)

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Karburátor Weber 40/45
PříspěvekNapsal: čtv 13. čer 2019 23:34:24 
SIERRA člen
SIERRA člen

do motoru ti nemuze jit 2x tolik paliva protoze by to nejelo. pomer smesi je dan ale jde o to jak rychle dokazes naplnit spalovaci prostor.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Karburátor Weber 40/45
PříspěvekNapsal: úte 30. črc 2019 23:09:17 
SIERRA člen
SIERRA člen

Samotné karbce ti nic moc krom spotřeby nedají, Je vhodné je použít na nějak komplexně upravený motor... Základ je mít upravenou hlavu, vyšší kompresi a k tomu vačku, pak nějaké přizpůsobené svody a výfuk. DCOE mají výhodu že plní každý válec samostatně, jsou to dva karbce v jednom. Poté je důležité naladit předstih. Vše jde ruku v ruce. V dnešní době je mnohem výhodnější koupit ECU které stačí jedno čidlo a naladíš celý motor. Jenom naladění dvou DCOE je kolem 8000,- Pak existují civilní DCOE (teď nevím přesné označení) které se dávali do starých aut, třeba Alfa Romeo.. Jsou vyráběné jako sériové s ohledem na spotřebu a zároveň i vhodné pro sériové motory.

Odpovědět s citací  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]