Bobo píše:
taky nechápu proč musí sundávat geniálně na plech usazenou hlavu když poleze do OIL vany pro půlměsíc na stopku ventilu a až ji vytáhne, tak bude pokračovat ve svojí geniální montáži pružin ventilů se "stlačenýmu hadrami ve spalovacím prostoru motoru"
Asi proto, protože nemám jiný přípravek na stlačení pružiny, než kus plocháče se 2ma šrouby. Jsem sám ,ale i tak s plocháčem stlačit pružinu je docela výkon. Jelikož nemám garáž jako ostatní, tedy ani stůl, svěrák, ani dokonce kousek jakéhokoliv materiálu (je to parkovací box!!!) tak tato možnost je jediná. Hlavu jsem tedy potřeboval někde upevnit a jediný možný způsob bylo použití vytáhlého bloku kde už hlava byla sundaná. Pokud chci stlačit pružinu, tak ventily se nesmí hnout, proto ten hadr. A když jsem najednou chtěl udělat všech 8 ventilu, musel jsem použít jediný kousek plechu co tam mám a vyjde přesně přes válce a tak, že nezaslepí krajní díry na dotáhnutí (přichycení) hlavy. Válce jsou v horní úvrati jen 2, ne 4, proto ten plech. Kdybych měl dílnu, nebo jinou možnost, ano udělal bych to jinak, ale v mých podmínkách je toto jediné možné řešení. Taky jsem to napsal z důvodu, že celý den makáte na něčem a někdy se vyvede taková kravina.
Je rozdíl něco dělat, na co máte čas, peníze, prostory, materiál, nářadí a jiné.
- Bohužel kvůli mé nemoci je auto jediný dopravní prostředek. 2x týdně dojíždím na léčení a už teď mám z toho problémy, že se nemohu dostavit.
- Taky jak píšu nemám v Boxech ani šroubek navíc, ani blbý ponk se svěrákem, takže se vším musím improvizovat. Taky už mám pár hlav složených, ale z 1.6RSt.
- Nikdy bych nedal auto do servisu, raději si to udělám sám a překousnu určité problémy.
- Pokud vím, Jirka si snad nevyměnil ani těsnění pod hlavou, natož něco dělal s motorem (Nic proti tobě Jirko, ale dal tě jako blbý příklad).
- Mat a Pat ... no blbost dneska vládne světem, k tomu nemusím nic dodávat.
Poslední věc k tomuto tématu je snad ta, že tady na fóru bych našel plno lidí, kteří mají zkušenosti s motory, ale asi jen jediného Gemini, který stále musí dokazovat jeho genialitu, zkušenosti a mistrovské ruky, pod kterýma jde všechno jak má a nikdy se mu nestane nic takového ... smutné.