Fordsierra.cz

Diskuzní fórum příznivců vozů Ford SIERRA
Právě je ned 15. pro 2024 23:52:02

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nejde klima
PříspěvekNapsal: stř 06. črc 2011 20:50:57 
SIERRA člen
SIERRA člen

Mám problém s klimatizací na 2.0 Dohc. Je naplněná, fungovala normálně ale teď jsem jí chtěl zapnout a ať kvrdlám vypínačem jak kvrdlám tak se nezapne. větrák jde zapnout na každou polohu, fouká jak drak ale kompresor se nezapne. Zkontroloval jsem relátka a pojistky pod palubkou a nic. Neví někdo jak to tam je zapojené nebo po čem jít???
Díky za odpovědi

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Nejde klima
PříspěvekNapsal: čtv 07. črc 2011 11:03:22 
Globální moderátorka
Globální moderátorka

Vasil: Taky mi klima nefungovala tak 3 měsíce než jsme přišli na to, že to je normálně pouze povycvaknutým konektorem (také předtím šla OK, naplněná byla a neucházela) - takže zkus jít po kabelech (pokud je to i sirky stejně jak 2,3 skopek, pak vedou kolem leveho světla)

Ex Ford Scorpio Ghia 2,9 V6 Ford Sierra 2,0 DOHC ; Ford Scorpio Ghia 2,3i ; Ford Scorpio 2,0i ; Opel Omega 2,5 V6 (omyl); BMW 320i sedan; BMW 316i sedan; Ford Sierra 1,8TD + pár aut na ND
Musím vymyslet taky nějakou hustou narážku do podpisu, očividně to dost frčí :-)

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 08. črc 2011 15:56:42 
SIERRA člen
SIERRA člen

Kompresor se také nesepne při poklesu tlaku v okruhu. Že by netěsnost okruhu a utekle chladivo?

Ale také bych hledal nejdřív jinde :)

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 08. črc 2011 17:52:28 
SIERRA člen
SIERRA člen

hm, prošel jsem všechny kabely a svorkovnice, nic nenašel, tak jsem zkusil pustit
proud u relátka pod palubkou napřímo do kompresoru, rosvítí se ta zelená kontrolka na vypínači, kompresor frčí a evaporátor chladí. No, to ale neřeší kde je chyba :(

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 09. črc 2011 7:49:11 
SIERRA nadZávislák
SIERRA nadZávislák

dle mýho klesl tlak chaldiva pod kritickou mez a prostě čidlo tlaku chladiva klimy to klimu odstavilo a když to dáš naprudko vše se norm rozběhne i s nižším tlakem chladiva, pač je ho tam vždy ještě dost na to aby to fachčilo.......

zřejmě ti to někde trošinku uchází a nevydrží ti v tom dlouho provozní tlak a čidlo co hlídá tlak chladiva to pak při poklesu pod jeho hodnotu odstaví....změř si jestli je čidlo tlaku chladiva seplý = vem klasickej pípák = (multimetr s pípáním za 150kč z Tesca a když spojíš ty dva dráty co trčí z multimetru tak to dělá souvislý pííííííííí) a změř na tom čidle jetli je seplý = ty dva dráty z multimetu strčíš na svorky toho čidla při odpojení konektoru kabeláže vozidla a multimetr musí udělat pííííííííííííííí

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob 09. črc 2011 9:59:50 
SIERRA člen
SIERRA člen

to bobo :smile: tomu se říká podrobný návod. Neboj nic měřit multimetrem ještě zvládnu,
ale je fakt že na tom čidle tlaku jsem ještě neměřil. No nějaká netěsnost tam může bejt, to se ví, vše tam je origo a co vím tak jsme jí od roku 99 doplňovali jednou :oops:

Odpovědět s citací  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]