Fordsierra.cz

Diskuzní fórum příznivců vozů Ford SIERRA
Právě je pon 16. pro 2024 0:30:55

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 01. led 2010 17:07:52 
SIERRA nadZávislák
SIERRA nadZávislák

Ahoj borci Sierráři. Konečně jsem se díky Jirkovikingovi zaregistroval na Vaše stránky milovníků nesmrtelnýho vozů Ford Sierra. Mám doma pár kousků těchto plnně pojízných vozů......začíná to:

5tidveřákem 2.0 elektronicky řízený volnoběh karburátoru a automat převodovka z roku 1985 v LPGčku se kterým již 3roky denně jezdí má přítelkyně hlavně městský provoz cca za 12l LPG na 100Km což je pohoda na automat ve městě

Pak mám ještě jedno 5tidvířko avšak již s manuálem převodovkou z roku 1985 avšak jsem tam nasunul místo 2.0 motoru 4válce pořádný motor 2.8 V6 110kW v mechanikým vstřiku paliva ......žádná EFI prostě stará mechanika co se dávala už za války do letadel

A poslední kousek je XR 4 jen v zadním náhonu ze které jsem prve jako z vraku vykuchal ten motor 2.8 V6 s manual. převodovkou a dal ho do toho 5tidveřáka, který byl a je jako z fabriky zachovalý, proto ta překopávka a vykradení toho motoru 2.8 V6 z vraku XR4ky.
Pak se mi však zželelo tak krásné karoserie z XR4ky, že jsem jí celou dal do kupy a vozí mě denně od roku 2002 avšak zatím jen s motorem 2.0 elektronicky řízený volnoběh karburátoru, manual převdovka a pohon na LPG cca průměr 9L LPG/100km

tady je foto mojí XR4 zatím jen s motorem 2.0

http://yfrog.com/0xsierraxr4ij

Na vánoce jsem koupil pro moji XR4ku pojidný Scorpio 2.8 V6 EFI v automatu a motor 2.8 V6 EFI z tohoto Scorpia půjde do mý milovaný XR4ky v kombinaci s manuálem a automat převodka půjde do mojeho 5tidveřáka k motoru 2.8 V6 mechanický vstřík.

Jak se pustím do kuchání Scorpia a postupné montáži všeho co je třeba do mých Sier, budu vás průběžne informovat o problémech které se mě budou stavět do cesty, aby jste sem tam chytli za hlavu a zasmáli co to je za blázna a proč to vlastně dělá, když mu jeho Sierry všechny jezdí a nedá si pokoj s tím co má.

Tak borci zatím zdarec.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 01. led 2010 23:03:54 
SIERRA nejZávislák
SIERRA nejZávislák

Nádhera !!!!! myslim že všichni ti budou držet palce vypadá to moc pěkně a každý tvůj postřeh a zkušenost se hodí.

BMW E39 Touring 525i 145kW 2001
BMW E39 Touring 523i 125kW 2003
Fiesta MKII

A nějaký další mrdky o kterejch nemá ani cenu mluvit

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 01. led 2010 23:29:51 
SIERRA nadZávislák
SIERRA nadZávislák

já ti přeji ať ti to výjde a problémů je co nejméně 8-)

ford sierra 4x4 nelze specifikovat tip karoserie( Závodní sekačka) RIP
renault 12tl (né dacia)RIP
moskvich 412 RIP
škoda 100 RIP
octavia super RIP (ale doklady jsem si nechal na památku)

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 01. led 2010 23:41:59 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

Bobe... když jsem uvidel tvojí Sierru ... pane jo... představ nám jí v kategori *Moje auto* please... když vidím MKIi s maskou RS 500 mam z toho skoro ere... nádhera! Vypadá jako LIBOVKA!!! vzpoměl jsem si na mojí MKI ( kterou nabrali zezadu.. ) :blbec:

+ 4x Sierra a jedna Škoda *jedna dvojka*
*Policie si vyfotila prázdné místo, kde stála Fabie. Bohužel se tam už nikdy znovu neobjevila*

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 01. led 2010 23:44:39 
SIERRA nadZávislák
SIERRA nadZávislák

Díky Pirro.

Jasný.....jinak klucí nějaký poznatky o sierrách za tu dobu co je mám, cca od roku 1995 se v nich hrabu, jsem nashromáždil do mý šedých buněk mozkových, takže si troufám i na tu trasplantaci V6 EFI ze škopka do Sierry, proto když budu moci zkusím Vám našencům taky poradit s tím co vím.......

jinak pro Vás tady kdo chce si rozšířit něco málo záladů o Fordech....náhodou jsem něco zjišťoval od tom co vstřikování paliva EFI umí a co ne a narazil jsem na tyto stránky....tak se mrkněte pro rozšíření obzoru o tom, když máte kdokoli ve svým Fordu přísun paliva do motoru za pomoci systému EFI a nejen ten a pak rady o tom jak tunit HP nahoru a co na to vaše ECU (počítač v autě) jak si myslíte že ho oblnete a ono to není jen tak :)

http://www.fordfans.cz/efi/efi.php?p=vitejte

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 01. led 2010 23:53:06 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

Bobo... hele... EFI jako EFI ... na sierra se to rozlišuje na OHC a DOHC... což je dost velký rodíl...

*Policie si vyfotila prázdné místo, kde stála Fabie. Bohužel se tam už nikdy znovu neobjevila*

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 02. led 2010 0:01:39 
SIERRA nadZávislák
SIERRA nadZávislák

Mike jasný že se pomalu dopracuju založit na tomto super webu i kategori o svých autech.......jj to provedu nebojte...

jen musím nafotit nějaký fota mojich sierr.......mám zatím za tu dobu jen to co vidíš jojo z mý XR4ky se stala libovka až po té co jsem se rozhodl ji nezvrakovat protože libovku jsem prve udělal z klasickýho 5tidveřáka 2.0 GHIA z roku 1985 s motorem OHC karbecem a volnoběhem řízeným elektronicky krokovým dorazem vonobehu když pustíš pedál plynu a tato sestava OHC 2.0 šla ven a nahradila ji práve V6 z mojí XR4ky, která chudák teď musí dát za vděk jen 2.0 ohc což je tak na nákupy pro moji přítelkyni sice to vymačkám na nějakých 190 km/h s větrem v zádech a v osazní řidič a spolujezdec, ale nejde to prostě prd koně, ale za to to žere jen 8L LPG/100Km když jezdíš langsam a to je cca něco kolem 1kč na kilomert

.......víte klucííí vždy když jsem dříve cokoli renovoval nefotil jsem ....začal jsem fotit až když jsem se začal hrabat a renovovat i něco jinýho z mýho autoparku jiný káry a ty sem nepatří něco jako co má motor V12 o obsahu 5.0 litrů a tak nrbo něco co má na zdní nápravě salámy šířku pneu 295ky a tak

Toš tak borci....snad budu dobrým týpkem tu na Vašem webu Sierrek

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 02. led 2010 0:09:50 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

Bobo píše:
Mike jasný že se pomalu dopracuju založit na tomto super webu i kategori o svých autech.......jj to provedu nebojte...

jen musím nafotit nějaký fota mojich sierr.......mám zatím za tu dobu jen to co vidíš jojo z mý XR4ky se stala libovka až po té co jsem se rozhodl ji nezvrakovat protože libovku jsem prve udělal z klasickýho 5tidveřáka 2.0 GHIA z roku 1985 s motorem OHC karbecem a volnoběhem řízeným elektronicky krokovým dorazem vonobehu když pustíš pedál plynu a tato sestava OHC 2.0 šla ven a nahradila ji práve V6 z mojí XR4ky, která chudák teď musí dát za vděk jen 2.0 ohc což je tak na nákupy pro moji přítelkyni sice to vymačkám na nějakých 190 km/h s větrem v zádech a v osazní řidič a spolujezdec, ale nejde to prostě prd koně, ale za to to žere jen 8L LPG/100Km když jezdíš langsam a to je cca něco kolem 1kč na kilomert

.......víte klucííí vždy když jsem dříve cokoli renovoval nefotil jsem ....začal jsem fotit až když jsem se začal hrabat a renovovat i něco jinýho z mýho autoparku jiný káry a ty sem nepatří něco jako co má motor V12 o obsahu 5.0 litrů a tak nrbo něco co má na zdní nápravě salámy šířku pneu 295ky a tak

Toš tak borci....snad budu dobrým týpkem tu na Vašem webu Sierrek

* motor V12 o obsahu 5.0 litrů a tak nrbo něco co má na zdní nápravě salámy šířku pneu 295ky a tak *

na to, že jsem měl 6V... tak si připadám jako malá ryba... pane jo!

Naposledy upravil Mike dne sob 02. led 2010 0:11:01, celkově upraveno 1

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 02. led 2010 0:10:56 
SIERRA nadZávislák
SIERRA nadZávislák

JAsný Mike Vím DOHC je upně jinak konstruovaná palice 2vačky jiný sání (motor u DOHC super dýchá) oproti klasice OHC nebo-li SOHC ta má sání ojebaný a prd to saje a pak to nejede jak DOHC, ale blok motoru je stejný 2.O jak na OHC tak i na DOHC, je tak?

To EFI jsem se zajímal kvůli tomu 2.8 V6 EFI pač toho škopka co jsem koupil jako dárce orgánu pro moji XR4ku je v EFIně vstřiku víš? a budu to celý vše kuchat a implementovat od XR4ky.......to bude maso zase ze mě bude drátomrd........njn EFI je EFI (Electronics Fuel Injection) na co jsem se to dal....zlatý starý mechanický vstřikování z dob válečných co pochází z letadlového prumyslu :)

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 02. led 2010 0:17:26 
SIERRA nadZávislák
SIERRA nadZávislák

REDY píše:
já ti přeji ať ti to výjde a problémů je co nejméně 8-)

redy díky za přání.....ale cítím, jako i v jiných případech vždy se něco přihodí a to je pak právě ta prdel to řešit a jak jsem tady četl ...no co případně to nepojede a nic horšího se nestane :mad:

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 02. led 2010 0:21:37 
Kmenový člen
Kmenový člen

2.8 EFI je super! Kamarad ma tenhle motor v Caprine, a bez zadnych uprav to ma vynikajici vykon! Setrvak a spojku tam ma z 2.0 V6, prevodovka je 5ti kvaltova devitka. Krasne mu ten motor jde za plynem.

Honda CB500T

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 02. led 2010 0:24:00 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

5 kvaltová devítka je nejlepší!

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 02. led 2010 0:31:58 
SIERRA nadZávislák
SIERRA nadZávislák

daytona píše:
2.8 EFI je super! Kamarad ma tenhle motor v Caprine, a bez zadnych uprav to ma vynikajici vykon! Setrvak a spojku tam ma z 2.0 V6, prevodovka je 5ti kvaltova devitka. Krasne mu ten motor jde za plynem.

Jojo Dayty, to přeně bude ta kombinace 5tikvalt manuál původně od 2.8 čky mechanik vstřikem a nově s 2.8 EFInou ve spolupráci s karosrií mojí XR4kou to bude koncert pro oči i uši...ale první pujde na řadu vybrakovat ze škorpia ten automat převodovka která půjde k té V6 2.8 mechanik vstřik ......ten motor 2.8 s tím mechanickým vstřikováním to je taky pohodička co mám v tom 5ti dveřáku........žádná ECU jednotka vše bez elektroniky...prostě lahoda pouze pro mechaniky....elektronici se mohou jen drátama v hloučku opodál drbat v nose :-D sic mezi ně taky spadám a něco ohledně drátů taky zmáknu 8-)

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 02. led 2010 0:34:18 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

Bobo... zajímavé... odkut si??? nemáš to v profilu....

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 02. led 2010 0:40:07 
SIERRA nadZávislák
SIERRA nadZávislák

Mike píše:
Bobe... když jsem uvidel tvojí Sierru ... pane jo... představ nám jí v kategori *Moje auto* please... když vidím MKIi s maskou RS 500 mam z toho skoro ere... nádhera! Vypadá jako LIBOVKA!!! vzpoměl jsem si na mojí MKI ( kterou nabrali zezadu.. ) :blbec:

Hele MIKE tady něco pro tebe aby jsi měl tu tvoji ere....oprávněnou a nejen z mé přední masky z RS 500 8-)

http://yfrog.com/3upromikehoj

jsem z Olomouckýho kraje, ale teď už cca 3roky bydlim kousek od Brna směr na jih.....založil jsem si teprve dnes tady profil zatím jsem to tam nestihl vše napálit :mad:

Naposledy upravil Bobo dne sob 02. led 2010 12:42:31, celkově upraveno 2

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 02. led 2010 0:44:12 
SIERRA nadZávislák
SIERRA nadZávislák

Mike píše:
5 kvaltová devítka je nejlepší!

Mike, to je označení jaké převodovky...neznám vše, rád se poučím

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 02. led 2010 0:55:29 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

bobo: ta další fotka je nááádherná... teprve tet jsem si všimnul tý cossí kapoty!!! ach můj bože.... tuším že je u nás jen pár MKIček s cosí kapotou... krom pár RS 500.
jednoduše Tip 9 se dávala jen do OHC - zpátečka dole pod jedničkou. MT75 se dávala jen do DOHC a zpátečka naproti 5ce ( místo 6ky) :-D

tak zase nejdál co mužeš být... to je pech.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 02. led 2010 1:10:32 
SIERRA nadZávislák
SIERRA nadZávislák

Mike píše:
bobo: ta další fotka je nááádherná... teprve tet jsem si všimnul tý cossí kapoty!!! ach můj bože.... tuším že je u nás jen pár MKIček s cosí kapotou... krom pár RS 500.
jednoduše Tip 9 se dávala jen do OHC - zpátečka dole pod jedničkou. MT75 se dávala jen do DOHC a zpátečka naproti 5ce ( místo 6ky) :-D

Díky za pochvalu...ani jsem netušil jaký poklad mám a že se ozančuje i MKI, jinak teda k těm převodovkám.......tak to co mám doma celkem teď je teda 2x 5tikvalty Tipu 9 jeden u toho OHC 2.0 a druhej u toho 2.8i mechanik vstřik...je tam zpátečka pod pérem pod jedničkou.....jj v poho převodovky
......klucí jedna 9tka mi teda pak zbude i s tím motorem OHC co je teď v tý kastli XR4ce, pač ta pujde ven i s tím motorem a s touto sestavou už nikdo nebude chtít u mě jezdit moje přítelkyně s manuálem neumí prtoto tahám dom dalšího automata aby mohla odjet případně i s jinou sierrou než je ta její (když mě veze některou z mojich sierr třeba z hospody, tak jí musím řadit já a spojku zmákne, nějak se prostě po dlouhým přemáhání vždy rozjede a pak už to jde samo) :-D

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 02. led 2010 11:08:45 
SIERRA nejZávislák
SIERRA nejZávislák

...já bych pochválil i "dekoraci", hned je ta fotka zajímavější 8-) .

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 02. led 2010 11:42:04 
SIERRA nadZávislák
SIERRA nadZávislák

Eddie píše:
...já bych pochválil i "dekoraci", hned je ta fotka zajímavější 8-) .

jj díky sic to bylo hlavně pro Mikeho jak psal že má asi ere... :-D

Sierra z 83,XR4i,GHIA,zatím s 2.0 OHC,LPG
Sierra z 86,4dv,2.0 OHC,man.,LPG
Sierra z 87,4dv,2.0 OHC,man.
Sierra z 89,4dv,2.0 dOHC,man.
Chevrolet Camaro z 87,2.9-V6 MPi,aut.
BMW 750iL,z 88,5.0-V12,aut.
Ford Ranchero rv.78,6.6-V8,aut.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 02. led 2010 12:10:23 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

:-D 8-)

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 02. led 2010 12:27:59 
SIERRA nejZávislák
SIERRA nejZávislák

Shit The Fuck Up !!! chytám třetí orgassmus to auto je prostě dokonalý bojim se potom podívat na fotk umotoru až to uděláš :-D

Ty kola jsou úžasný maska kapota křídlo mmmmmh zadeček .. :-D

BMW E39 Touring 525i 145kW 2001
BMW E39 Touring 523i 125kW 2003
Fiesta MKII

A nějaký další mrdky o kterejch nemá ani cenu mluvit

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 02. led 2010 12:34:14 
SIERRA nadZávislák
SIERRA nadZávislák

Piro:cz píše:
Shit The Fuck Up !!! chytám třetí orgassmus to auto je prostě dokonalý bojim se potom podívat na fotk umotoru až to uděláš :-D

Ty kola jsou úžasný maska kapota křídlo mmmmmh zadeček .. :-D

Piro ty kola jsem vyráběl ze starých disků.........odvrtal jsem sváry co drží obruč disku s vnitřním tělem disku....pak vyrazil ven ten celý plechový středový profil otočil obruč tím co byla prve dovnitř blatníku ven a znovu pomalu zavařoval a centroval udery kladiva přes dřevo stejně tak jak uměj kouzlit klucíííí za ukrajinou

vyráběl jsem celkem 2sady po 4discích...pro letní gumy a pro zimu taky

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 02. led 2010 12:39:48 
Administrátor
Administrátor

Moc, moc pekny slint

Ford Sierra kombi 4x4 LPG (ex., ale neslo na dily, Ladis se o nej hezky postaral)

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 02. led 2010 12:44:50 
SIERRA nadZávislák
SIERRA nadZávislák

prochy píše:
Moc, moc pekny slint

Prochy na čím tak slintáš?.......to bude nad těma diskama je tak že? 8-)

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 02. led 2010 13:09:26 
SIERRA nejZávislák
SIERRA nejZávislák

Tak všeobecně je "stará" XR krásná a "starý" to tam taky sluší :-D .

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 02. led 2010 13:10:04 
Administrátor
Administrátor

Tahle kastle se jentak nevidi a navic vypada na peknou renovaci.
Ale disky taky pekny, hodi se na to.

Ford Sierra kombi 4x4 LPG (ex., ale neslo na dily, Ladis se o nej hezky postaral)

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 02. led 2010 19:28:19 
SIERRA nadZávislák
SIERRA nadZávislák

Eddie píše:
Tak všeobecně je "stará" XR krásná a "starý" to tam taky sluší :-D .

jj XRko je pěkný prostě si mě našlo jak ta moje "stará" :-D

Odpovědět s citací  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]