Fordsierra.cz

Diskuzní fórum příznivců vozů Ford SIERRA
Právě je pon 16. pro 2024 0:51:20

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: 4 stahování oken
PříspěvekNapsal: ned 16. srp 2009 20:34:42 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

Ahoj chci se zeptat, někdo bude vědět, jsou ty packy pod přepínáním 4 ele.oken stejné i s těmi 2 ???
Matně si pamatuji jak jsem zapojoval na přední ele. okna, že tam byly nezapojené konektory, ale už si nejsem jistý.
Taky mě zajímá na co je to prostřední tlačítko ???

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 16. srp 2009 21:09:28 
SIERRA nejZávislák
SIERRA nejZávislák

Prostřední tlačítko - blokování zadních ovladačů...
Prostě, když jsou spolujezdci hračičkové, tak jim tu hračku tím tlačítkem zakážeš :-D .

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 16. srp 2009 21:17:42 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

Eddie píše:
Prostřední tlačítko - blokování zadních ovladačů...
Prostě, když jsou spolujezdci hračičkové, tak jim tu hračku tím tlačítkem zakážeš :-D .

Aha to mě nenapadlo, mimochodem nevíš jak je to s tím konektorem ???

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 16. srp 2009 21:23:18 
SIERRA nejZávislák
SIERRA nejZávislák

Netuším, páč elektrika není můj obor... :-) , ale vím, že konetor nekonektor, dají se koupit "správné" dutinky, samičky nebo jak tomu kdo říká (prostě jednotlivé namačkávací konektory) a ty ti na ty "kolíky" co by na ně jinak pasoval ten origo konektor také dají použít.... :-)

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 16. srp 2009 23:06:56 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

Ano, packy pro přepínáním jsou stejné pro 2/4 el okna. tedy spodní díl, od kterého vedou dráty je stejný pro 2 a 4 el. okna. Pokud to rozděláš - né ovládání oken, ale jen ten spodní díl opatrně šroubovákem. Uvidíš, jestli jsou tam nalisované konektory ve všech pozicích. Pokud máš spodek, na kterých byli napojeny jen 2 přední okna. Pozice pro zadní el. okna budou prázdné. u nás v jednou dobrém obchodě mají podobné konektory, které si musíš trochu poupravit a pak tam sednou. Něco na zpusob fástonu, ale jsou kulaté jeden výjde na asi 1kč. Ty trochu upravíš, a zasuneš do volných pozic. Na ně napojíš dráty pro el. zadní okna a je to.
Prostřední tlačítko - zadní el. okna se dávali ve vyší výbavě. která obsahovala i loketku na které jsou ovladače na zadní el. okna. Prostřední tlačítko při zmáčknutí *zablokovalo* proud do ovladačů na leketce a cestující v zádu nemohli použít el. okna v zádu. Proto když otočíš ovladače na 4 okna máš 11 nebo 12 nožiček ( z hlavy nevím, mam to v garáži). 8 drátků vede k 4 oknům, 2 k + a - a další vedou jakoby do leketky. Tyto zbylé dráty nemusíš vubec zapojovat. Předpokládám že tu loketku nemáš. Stejně ty jako řidič, budeš určovat jaké okna budou v danou chcíli otevřená. Takže i při zmáčknutí prostředního tlačítka mužeš z hlavního panelu ovládat všechny okna.
Pokud si nevíš rady ze zapojením, neváhej se ozvat klidně na SZ a já ti rád poradím. Pokud to najdu, mam tu rozkreslené konektory a barvy drátku. Žádné složité schéma.

+ 4x Sierra a jedna Škoda *jedna dvojka*
*Policie si vyfotila prázdné místo, kde stála Fabie. Bohužel se tam už nikdy znovu neobjevila*

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 16. srp 2009 23:12:15 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

Hochu máš štěstí, na parapetu jsem našel spodní díl s dráty k el. oknum...

Máš tam 11 pozic. Z toho jedna je pro loketku, tu necháš volnou. Takže ti zbývá jen 10 pozic. Z toho máš 6 zapojených ... + -, levá/pravá strana, Do zbylích 4 napojíš dráty a máš všude ol. okna... kdyby něco napiš...

*Policie si vyfotila prázdné místo, kde stála Fabie. Bohužel se tam už nikdy znovu neobjevila*

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 17. srp 2009 0:10:20 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

Mike:Děkuji jsi zlatý.JJ budu zapojovat i zadní přepínače které jsou vzadu na loketce, takže jestli můžeš, tak to nafoť a popiš kde a co, ulehčí to práci při měření a zkoumaní.
Ještě jednou díky 8-)

PS:Konečně jsem levně sehnal ten přepínač 4el.okna a komplet ele.šíbr. to vše za 600Kč :grin:

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 24. srp 2009 23:02:02 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

Aj, ty tam máš loketku. Na tu jsem to nezapojoval. Hmmm budu improvizovat ... 1 drát vede do letky a ovládá on/off zadních stahovaček. + 2 dráty k pravému oknu + 2 dráty k levému oknu. To nevipadá na nic těžkého, jen nevím jak je to zapojeno na tu loketku. Podívej se, jestli nemáš na spodku tý loketky kousky *barevných* drátku. třeba to někdo střihnul a kus tam nechal. V garáži bych měl najít svazek s drátky na ovládání pro 4 el okna. Někde to tam bylo...

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 24. srp 2009 23:05:40 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

Mike píše:
Aj, ty tam máš loketku. Na tu jsem to nezapojoval. Hmmm budu improvizovat ... 1 drát vede do letky a ovládá on/off zadních stahovaček. + 2 dráty k pravému oknu + 2 dráty k levému oknu. To nevipadá na nic těžkého, jen nevím jak je to zapojeno na tu loketku. Podívej se, jestli nemáš na spodku tý loketky kousky *barevných* drátku. třeba to někdo střihnul a kus tam nechal. V garáži bych měl najít svazek s drátky na ovládání pro 4 el okna. Někde to tam bylo...

Špatně jsem se vyjádřil, já mám loketku jako klasiku, ale jelikož mám XXX vypínačů na stahování oken, tak chci 2 dát dozadu na loketku, nebo do dveří, ještě uvidím.Ať si mají děti vzadu s čím hrát :-D (Ještě nemám doufám děti :-? ).

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 24. srp 2009 23:11:53 
SIERRA Úchylák ale Administrátor
SIERRA Úchylák ale Administrátor

loketka na 4x el okna a na 2x okna je naprosto stejna, jen tam jsou vyrazene nebo vyrezane diry .... staci si to odmerit a vyriznout .... mam pocit ze jsem to an nejake loketce videl i predlisovane ( myslim tvar toho vyrezu )

S-MAX 2,0TDCi 180k Titanium '16
Ford Focus ST 2,3Turbo280k HB '20

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 24. srp 2009 23:29:05 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

jasně chápu. ty máš standart leketku, kde nejsou ovladače pro zadní okna. Máš normál a chceš tam ty na zadní okna dodělat. Doporučuji ti koupit někde v elektru ( nevím jak se to přesně jmenuje) ty ovladače. Ty bych budto dal do ty loketky nebo nejspíš do výplní dveří a jakoby přemostil dráty u toho 4el. ovl. oken a natách dráty dozádu.

Odpovědět s citací  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]