Fordsierra.cz

Diskuzní fórum příznivců vozů Ford SIERRA
Právě je ned 15. pro 2024 23:55:26

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: montáž HF - redukce (fíkus)
PříspěvekNapsal: pon 09. úno 2009 22:43:59 
SIERRA člen
SIERRA člen

Ahojte elektrikáři,
řeším montáž HF sady do fíkuse. Sadu mám koupenou (Nokia Ck-100). Dobré je, že má pro připojení do auta klasické ISO konektory. Tudíž vše by mělo TEORETICKY proběhnout hladce, max. připíchnu vývod pro ztišení rádia na správný vstup.
Problém je ten, že autorádio ve focusu samozřejmě ISO konektory nemá. Po pátrání na netu jsem vyslídil, že existují tzv. SOT redukce, které řeší můj problém bez stříhání a letování kabelů. Ne že bych se tomu bránil, ale je to několik hodin příjemně pokrouceného těla v autě na mrazu a nebo nacvaknutí konektorů za minutu. Zkrátka redukce Ford -> ISO a zpět ISO -> Ford.
Takto vybaven jsem se vypravil do místním montážníkům AutoHiFi, že koupím a nazdar. Prodejce na mě koukal jako vrána, pak snad pochopil, oč se jedná a začal mlet cosi o tom, že to je na moje riziko, že takový kabely se dělaj, ale jen k HF Parrot a že Nokii s ISO konektory ještě neviděl.
Já si myslím, že když to je ISO, tak je to snad standart a je jedno, jestli u toho bude připojený to nebo ono. Ale radši bych to samozřejmě měl potvrzený. Tohle jsem čekal od montážníků, ale soudě dle toho, jak se na mě díval, jsem toho v dané chvíli věděl asi víc.
Takže moje otázka zní, zda máte někdo zkušenost s těmahle zařízeníma? Každá rada dobrá...

Do auta by mělo pasovat tohle, ale těžko říct, jak to vypadá: http://gsm-caraudio.vltava2000.cz/store ... 32-0-.html

Nějaký aspoň něco říkající obrázek, co by to mohlo být, je zde: http://gsm-caraudio.vltava2000.cz/store ... 34-0-.html

Edit:

tak jsem vše vyzjistil. Pokud budete někdo něco takového řešit, pak netřeba cokoliv stříhat, pokud je HF sada vybavena ISO konektory, tak SOT redukce je vlastně mezikus mezi origo konektory a ISO.
Až namontuju, dám vědět.

Odpovědět s citací  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]