Fordsierra.cz

Diskuzní fórum příznivců vozů Ford SIERRA
Právě je ned 15. pro 2024 17:35:23

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Svíčky DOHC
PříspěvekNapsal: pon 13. srp 2007 23:51:40 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

Takze dosel jsem k rozhodnuti ze koupim novy. Precijen tyhle tam jsou vic nez dva roky urcite a naky ty tisice najely. Takze jaky? Matne si pamatuju ze jedine MotorCraft je jeho srdce zampion. Kolik za ne netusite? :smile:

Labourer: Ford Sierra 2.0i 4x4 sedan "ESS" - momentálně zazimováno. Prasklé okno, umírající přední dif...budoucnost nejistá...

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 14. srp 2007 0:28:04 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

neco mi rika ze 108kc ale jestli kecam tak sorry

:opilec: :savle:

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 14. srp 2007 8:46:39 
SIERRA člen
SIERRA člen

Mno já dávám Brisky, ty jejich tříelektrodové (tuším extra?) a nemůžu si teda stěžovat. KOlem 70 peněz.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 14. srp 2007 11:41:53 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

Mno, takze zabrousim do forda, a kdyz mi reknou ze mozna za tejden budou, tak nekde sezenu naky brisky 8-) Mam na ne podezreni pac motor sem tan nepatrne vynecha a co me vic trapi je, ze kdyz je trosku teplejsi, tak je pekne linej :( Ale to asi svice neovlivnej, co? :)

Jeniku, netusis kod tech brisku?

Labourer: Ford Sierra 2.0i 4x4 sedan "ESS" - momentálně zazimováno. Prasklé okno, umírající přední dif...budoucnost nejistá...

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 14. srp 2007 13:07:00 
Administrátor
Administrátor

Twyggy píše:
Mno, takze zabrousim do forda, a kdyz mi reknou ze mozna za tejden budou, tak nekde sezenu naky brisky 8-) Mam na ne podezreni pac motor sem tan nepatrne vynecha a co me vic trapi je, ze kdyz je trosku teplejsi, tak je pekne linej :( Ale to asi svice neovlivnej, co? :)

Twyggy: Jakou, ze mas vlastne "realnou" spotrebu a jak to sedi s palubakem? Kdyby si to chtel dostavit, tak staci mi dat data a ja Ti poslu novej naprogramovanej procesor, nebo si ho predame, jestli pojedes na sraz do Prahy.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 14. srp 2007 13:41:40 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

Svickama spotrebu nehonim. Z toho sem se tak nak uz vylecil a poddal se tomu ze to proste jezdi kolem desiti, nekdy vic, nekdy min ;) Spis to sem tam cukne a chci mu dat nakou peci :)

Spotrebovany palivo podle pocitace a pocitu tak nak sedi, spis kilometry sou nekde jinde. Ted to ale nemuzu nejak zmerit pac pocitac furt vyndavam z auta(a behem toho si nepamatuje :( ) jelikoz nemuzu prijit na to, cim ho prilepit aby mi v tehle vedrech hned zas neupadl :( uz z toho zacinam byt trochu zoufalej. Posledni mereni ale je asi takovyhle : Palubka ukazuje 515, pocitac 596 ujetych kilometru. Co to zere zmerim dotankovanim do plne po vyplate :smile:

Do Prahy to snad dopadne(proste bude muset), takze kdyztak to prehodime tam :)

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 14. srp 2007 15:50:00 
SIERRA člen
SIERRA člen

Twyggy píše:

Už jsem to prohnal on-line katalogem, viz www.brisk.cz.

Pro DOHC mi vylezlo toto:
DR15YC - BRISK SUPER
DR15TC - BRISK EXTRA (tříelektrodová)
DR15YPP - BRISK PLATIN :-)
DR14ZC - BRISK TUNING
DR15YS - BRISK SILVER LPG

Používám ty EXTRA, mám s nima něco přes 30.000 km, měnil jsem je po 20.000 km preventivně. Pouhým okem nebyl poznat rozdíl, v chodu motoru taky ne. Zato po výměně za vypálená NGKčka byl rozdíl dost brutální.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 14. srp 2007 16:16:17 
Administrátor
Administrátor

Twyggy píše:
Svickama spotrebu nehonim. Z toho sem se tak nak uz vylecil a poddal se tomu ze to proste jezdi kolem desiti, nekdy vic, nekdy min ;) Spis to sem tam cukne a chci mu dat nakou peci :)

Spotrebovany palivo podle pocitace a pocitu tak nak sedi, spis kilometry sou nekde jinde. Ted to ale nemuzu nejak zmerit pac pocitac furt vyndavam z auta(a behem toho si nepamatuje :( ) jelikoz nemuzu prijit na to, cim ho prilepit aby mi v tehle vedrech hned zas neupadl :( uz z toho zacinam byt trochu zoufalej. Posledni mereni ale je asi takovyhle : Palubka ukazuje 515, pocitac 596 ujetych kilometru. Co to zere zmerim dotankovanim do plne po vyplate :smile:

Do Prahy to snad dopadne(proste bude muset), takze kdyztak to prehodime tam :)

Co Ti pada? Proc vyndavas ten pocitac, to jsem nepochopil :shock:
Jinak na zalohovani dat tam je prece baterka CR2032. Mela by vydrzet 14 dni napajet procesor a zalohovat data. Jestli je vybita, tak ji vymen.

Jinak ja mam uz asi 30-40tkm obyc. svicky motorcraft, ty co tam rve Ford a nemam jediny problem. Na minulem aute jsem mel Bosch 3-bodovky asi 50tkm, nez jsem o auto prisel a zadny problem ohledne zapalovani, ale rekl bych ze 3-bodovky jsou zbytecny luxus. Rozdil nepoznas, to uz radsi iridia.
Jo a kdyz jsem v roce 2000 koupil svou prvni sierru DOHC, tak jsem tam dal uplne obyc. Brisky a taky to bylo bez problemu. Ale jinak jsem pro Motorcraft, jsou za prijatelnej peniz.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 14. srp 2007 18:57:36 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

Pocitac vyndavam z auta pac se vzdycky odlepi od kastliku a nemuzu mackat cudlik :( Prilepim to tim tavenym plastem a jakmile je naky teplo tak zas... :(

Svicky teda naky koupim. Iridia sou k necemu? Co to stoji? Jak rikam, pomalu ale jiste se vsecko ucim tak se nedivte ze se na vsecko vyptavam jako malej... :lol:

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 14. srp 2007 21:53:40 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

tetka v sirce zapalujou NGK a na to ze mesíc s ní nejezdím, tak to nakopne napoprví no problém.
a předtím to byly Bosh Super +, na stary sirce a taky spokojenost cenna asi 80/kus

Naposledy upravil Mike dne úte 14. srp 2007 21:54:33, celkově upraveno 1

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 14. srp 2007 21:53:44 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

Iridia sou takovy dobry svicky, ktery stojej o hafo moc vic nez obyc svicky a kupujou si je lidi s poradnejma autama a poradnejma motorama a nebo ti co chtel z 1.6 udelat 2.0 :-D
Driv jsem o nich premyslel ale na DOHC proste nemaj sebemensi smysl...

:opilec: :savle:

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 14. srp 2007 22:07:40 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

Oukej, takze dekuji Jenikovi za kod a padim pro brisky 8-) V 1.6 OHC sem mel taky brisky a vyborny ;)

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 14. srp 2007 22:27:40 
SIERRA Úchylák ale Administrátor
SIERRA Úchylák ale Administrátor

ja pridavam kladne hodnoceni orig. motorkraftum, nebudu popisovat zkusenosti, jsou proste kladne, a hlavne ten motor svickama nevylepsite, tomu motopru ty motorkrafty proste sedi ....

S-MAX 2,0TDCi 180k Titanium '16
Ford Focus ST 2,3Turbo280k HB '20

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 14. srp 2007 23:00:57 
SIERRA člen
SIERRA člen

Dovolim si napsat svuj nazor a predpokladam ze kdo zazil problem se zapalovanim konkretne problem ve svickach, bude souhlasit.
Motorcraft je jistota a za ty penize nema cenu pokouset stesti u jineho vyrobce.
Taky jsem tomu neveril ale nakonec verim. U sierry jsem ze zacatku mel spotrebu prumerne do 7mi a to byla prevazne honena po meste (Praha). Dovolena v Italii znamenala prumernou spotrebu neuveritelnych 5,5l na 100km. Cestoval jsem na Elbu a z5 prizemz dalnice jsem vyuzival jenom v D. Rakousko a Italie pres Alpy po okreskach, po Elbe a tamnich kopcich jsem jezdil taky kazdy den dovolene cca 30km krokem. Svicky tou dobou po predchozim majitele NGK V12 a podle stavu klidne 50000km za sebou. Rekl jsem si ze zaslouzi vymenit a koupil jsem Championy u Stangla za tusim 150,-/ks. Podle tabulek do DOHC patri jediny model svicky tohoto vyrobce. Po ujeti utrapnych 100km jsem byl nucen svicky vyndat. Vynechavani, klepani... Proste moc teple. U Stangla jsem byl umlcen argumentem ze do meho motoru proste patri a ze problem bude jinde. Dal jsem puvodni NGK a zase radostne jezdil s postupne vzrustajici spotrebou nez odesly uplne (dalsich asi 20000km) a spotreba byla pres 9l/100km. Pro srovnani pred vymenou jsem byl na dovce v chorvatsku kam jsem jel s opravdu lehkou nohou (bez vetsiho popojizdeni na miste ubytovani) s prumernou 7l/100km coz na takovou dalku neni zadny zazrak. Tak jsem tedy koupit tytez NGKcka (112,-/ks) a motor jezdil zase jak drak. Prumerna tou dobou opet do 7mi vcetne mesta. Bohuzel prisla porucha palivoveho cerpadla a v servisu bez meho vedomi vymenili me zanovni svicky za svicky Beru. Co vam budu povidat. Z Rudy na Sumave jsem sotva dojel do Prahy. Mit kat tak uz je rozteklej a znicenej. Spotreba kolem 9ti ale jizda priskokem. V zachvatu jsem vyrazil do forda a koupil Motorcrafty za tusim 105,-/ks. Bez problemu jsem na nich udelal poslednich 15000km co jsem sirku mel a spotreba v prumeru 6,5l/100km a to jsem jezdil do prace 20km a z5.

Ted mam Scorpio a kdo zna me trapeni nemusi cist dal. Koupen v Brne a domu kousek za Prahou jsem dojel s prumernou do 5ti! (ano, prevazne dalnice rychlosti kolem 110km/hod). Nez jsem ho prihlasil stalo dva mesice na zahrade. Po prodeji sierry jsem s nim zacal jezdit ale najednou spotreba nesla pod 11l/100km. Neustale skubani, spatny tah... Motor je tam temer totozny s DOHC ze sierry. Zkousel jsem tedy vsemozne mereni, diagnostiku, menit cidla, zapalovaci kabelaz a dokonce jsem udelal novou motorovou kabelaz a svazky kolem. Nic nepomahalo. Svicky podle vsech priznaku mimo podezreni. Do motoru jsou predepsany platinove svicky a ty taky v motoru byly po koupi. Stanim asi navlhly a konec. Nebudu to protahovat. Koupil jsem po neuspesnem zkouseni vsemoznych znacek a druhu svicek (asi 5 sad v celkove cene 3000,-!) ty predepsane motorcrafty za 300,-/ks a najednou mam i se scorpiem prumernou do 7mi.
Takze kdo ma cas zkouset co funguje a co ne at si koupi jine nez predepsane. Kdo chce jezdit ten voli motorcraft.

Pokud mate lambdu tak je vliv svicek znat mnohem vic nez u karbecu ci nerizeneho katu.

PS: u forda jsem zatim koupil jen ty svicky a termostat chladice takze zadna reklama.

PS2: konec koncu koho to zjima, vedu verejne pristupnou evidenci spotreby (s komentari) na serveru spritmonitor.de

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 15. srp 2007 6:23:55 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

Napiste mi jaky maj hodnoty ty motor crafty jaky davate do DOHC...diky

Sierra brother...

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 15. srp 2007 8:29:31 
Administrátor
Administrátor

Twyggy píše:
Pocitac vyndavam z auta pac se vzdycky odlepi od kastliku a nemuzu mackat cudlik :( Prilepim to tim tavenym plastem a jakmile je naky teplo tak zas... :(

Svicky teda naky koupim. Iridia sou k necemu? Co to stoji? Jak rikam, pomalu ale jiste se vsecko ucim tak se nedivte ze se na vsecko vyptavam jako malej... :lol:

Ad PC: Udelame vymenu az budes v Praze rovnou s tim preprogramovanim. Probereme to po mejlu

Odpovědět s citací  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]