Fordsierra.cz

Diskuzní fórum příznivců vozů Ford SIERRA
Právě je ned 15. pro 2024 23:43:26

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 04. čer 2010 13:04:54 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

prochy píše:
No ja vetsinou cesky manual ani neotviram, ale koukam rovnou do anglickyho.

No to já už taky, protože tam třeba chyběli 2 stránky a tam bylo hlavně to programování funkcí, jako směrovky, zamknutí vozidla po nastartování a otevření při vypnutí motoru, nastavení čidel a výstupu na 5 dveře atd atd.
Hlavně že to jede jak má a vše je OK :twisted:

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 04. čer 2010 13:43:35 
SIERRA nadZávislák
SIERRA nadZávislák

Bagyp píše:
, zamknutí vozidla po nastartování :twisted:

jojo s tím mám zažitek k nezaplacení.....po natočení mašiny to měl borec tak zapojený...natočil mašinu s otevřenýma dveřma řidiče, cenrál zacvakl...pak se ještě rozhodl vystoupit z auta , že zapoměl v košíku 5ti kačku a jak se vracel k autu foukl vítr a zabouchl mu zamčený dveře před nosem...central samosebou odemkl a hned zase zamkl pač dostával od DO pokyn = běží motor, udržuj central zamklej.....dojel jsem k němu a co teď?

auto si vrčelo tu svoji a běhal kolem jak šašek a co teď...říkám si...hm když se v tom začnu špárat planžetem kolem okna tak centrál jen co odemnknu hned zase bude nutit zamykat, pač tam, měl motorkový pohony s mikrospinačema identifikace koncových poloh odemčeno zamčeno.........tak jsem musel zalehnout pod auto k motor prostoru a hledat čím by se dal motor nechat zdechnout...všechno zadeklovaný jediný co na mě čumělo byla hadicová přechodka potrubí paliva mezi potrubím........hrábl jsem do basy s nářadím po kulatých kleštích a zamačkl jsem hadici aby benál nemohl směrem k motoru....chvíli to ještě mrčelo, pak to zakuckalo a motor zdechl.....pak se teprve zaštrachalo planžetou kolem okna na zámkový mechanismus a bylo to OK.......

tak bacha na to a zapoj si automat zamykání na snímání povelu jen ke starteru = když zastartuješ a pustíš klíček po startování tak to nastav na padající hranu napětí z 12 volt dolů k nule aby až tento povel zamkl...hlavně ne na podmínku = běží motor - stale udržuj centrál v uzamčeným stavu i když dostane zpětně od dveří od mikrospínačů motorků zámků pokyn odemkni.......nebo se pak chytíš do vlastní pasti výše posaným :smile: :smile: :smile:

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 04. čer 2010 23:21:12 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

Tak to potom nevím jak to má zapojené,ale u mě a i co jsem u jiných viděl, je to řešeno tak, že nastartuji a alarm čeká dokud nesešlápnu brzdu kde je napojen kabel.
Tím pádem pokud jsou všechny dveře zavřené a nastartuji a po jízdě sešlápnu brzdu, tak ví, že může bezpečně zamknout centrál,ale pokud nastartuji a dojde k otevření dveří, tak Alarm čeká na zavřené dveře a impulz z brzdy.
Tak to mají všechny nové alarmy z touto funkcí, takže to co popisuješ se nemůže nikdy stát, je to vážně dosti ošetřeno 8-)
Ale stejně jsem to neprogramoval (tedy nastavil na 0) protože si myslím,že je to zbytečné,ale hlavně šetřím servomotorky :smile:
Vím ,že s tím přišla nějaká země (už nevím jaká) kde se běžně stává, že zastavíš na křižovatce a oni ti otevřou dveře,vytáhnou tě z auta a jedou :-?

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 04. čer 2010 23:27:22 
SIERRA člen
SIERRA člen

To sa deje v ÚeSÁ...ako bežna vec, zastaviš na semaforoch a negr ťa okradne skor jak skonči zelena, vačšina znamych čo od tial dotiahli auto malo tuto funkci... inak predne dvere su riešene uz u zakladu tak, ze sa daju zamknut len klučom, teda pokial ich zamkneš a zabuchneš, predne dvere sa odomknu... ochrana proti zabuchnutiu kluca. Ale stava sa , ze u centralov MKII a vyššie (tyčkovy klučik...mondeo etc,etc...) sa auto samovolne zamkne, ked je motor naštartovany...radost, ked v zime odpratavas sneh a nechas si dnu topit...

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 05. čer 2010 8:19:29 
SIERRA nadZávislák
SIERRA nadZávislák

Black Demon píše:
To sa deje..........ako bežna vec, zastaviš na semaforoch a negr ťa okradne skor jak skonči zelena....

o tom by nám mohl dlouze popovídat Bagyp....to víš je z OV a cosi kdesi naháněl v OV v Přivoze, kde nad touto části uzemí je asi méně ozonu ve stratosféře, pač obyvatele Přivozu jsou furt nějak moc opálení i na jaře.....že Bagyp ? :smile: :smile:
proto Bagyp zapojuje ve svý káře i "generátor změny časoprostoru" = když je ouvej, zmačne čudlík a veškeré dění kolem jeho vozu se do vzdálenosti 100m od něj v kruhu zastaví a může v klidu vystoupit a podívat se případně co to je za šmejdy co ho chtěli vytahnout z auta a může jim nakopat postupně po jednom do prde..lí pak zase nastoupit a popojet. Pak vypne generátor a v zrcátku se mu odehraje nezapomenutelná scéna :smile: :smile: :smile:

Odpovědět s citací  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]