Ahoj,
takže abych auto jen nechválil, mám tady hned jednu "zajímavou" závadu.
Schválně čím by to mohlo být, co mi poradíte?
Jde o kombíka, anténu má v zadním skle. Tenhle víkend mi najednou přestalo hrát rádio (příjem, prostě nechytl jsem nic a když jsem se na to snažil přijít, tak asi jediné co se mi povedlo bezpečně chytit byla rýma).
Vyndal jsem rádio a koukal, koax v pohodě (napadlo mě jestli nevypadl) a když jsem ho začal vyndavat najednou rádio chvilku hrálo, po zasunutí, ale zase jen chrčelo... nakonec to "nějak" hraje (ale chytnu jen hodně silné stanice a i u těch mi často vypadává stereo). Jediná poloha koaxu při které má rádio aspoň ten nic moc příjem je když se nedotýká objímka, ale jen kolík (takže jsem zatím objímku omotal izolačkou).
Čím, by to mohlo být, koax (někde např. v průchodce u zadních dveří) zlomený a tudíž spojené oba "póly" (stínění a drát uprostřed) nebo "nemocný" slučovač v zadních dveřích, popř. ještě něco "dalšího"?
Dalo by se to nějak proměřit (předem říkám, že to asi nezmáknu), tudíž umí někdo z "pražáků" vzít do ruky tu kouzelnou krabičku co jí elektrikáři říkají multimetr a kouknout kde že je chybča?
Předem díky za názory, rady popř. pomoc. Bez rádia je to fakt otrava...