Tak jsem na kombi nasadil nový podvozek, nenajel snad ani 200 km, a čekal mě na posledním sněhu v této zimě můj první " výlet mimo silnici "

a samozřejmě místem kudy se auto jak sáňky vydalo, byl železný sloupek na kameným šutru. Sloupek jsem přerazil a kámen přejel, bohužel hlavně ten šutr byl pro spodek vcelku fatální

Kastle sama o sobě vypadá asi slušně, ale těžce to odnesl jak nový podvozek, tak motor, servo, chladič a buhví co ještě je zlomený nebo ohlý... Takže oprava se mi vyšplhala na cenu takovou, že se mi vyplatí víc vzít jiné auto.
A přemýšlel jsem co, hodně mě lákalo koupit si tentokrát nějáký pěkný ( i zaujatí musí uznat, že taky legendu našich silnic, s neuveřitelnými nájezdy) Passat B4 TDi nebo VR6, protože Sierry už prostě nejsou, a nebo kousky za úplně nepřijatelné ceny, no, a nebo tahat něco rozumného ze zahraničí - nicméně na to jsem neměl čas, a ani náladu.
Takže, po hučení a pronásledování Momem a BiggIm, že fwd VW si koupit prostě nemůžu

jsem jednoho dopoledne z minuty na minutu, zvolil volbu návratu ke kořenům,a restart fanatismu

koupil jsem Dejvovo bílé TD...!

a to jsem už fakt nechtěl sedan, a auto bez klimy. No a zase ho mám.
Musím teď vyvrátit tehdejší Eddieho rejpání, že jízdu v TD si neužiješ. Ten projev a zvuk motoru mi tak chyběl, že jsem dneska cestou z práce nakonec objel celé berounsko, a bavil se jízdou v tomto chrochtu.

( asi jsem sadomasochista, ale je to prostě super, kam se hrabe předchozí DOHC v kombi )
Ikdyž je auto holota ( nemá servo, a ani repro v předních dveřích ) , tak vypadá fakt pěkně a mám zní velkou radost. Dám jí patřičnou péči, to se Dave nemusí bát. Jak mi psal Gemini - Dobrou Sierru, vždycky koupíš až na potřetí
Tak snad tahle je ta finální osudová. Zatím jen foto z cesty od Dejva. Ať se líbí