Fordsierra.cz

Diskuzní fórum příznivců vozů Ford SIERRA
Právě je pon 16. pro 2024 0:29:36

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Topení
PříspěvekNapsal: sob 24. lis 2007 14:09:51 
SIERRA nováček
SIERRA nováček

Prosím o radu - netopí. Všechny hadice jsou teplé (čili termostat je OK), táhla + klapky také OK, ale do auta jde vlažný až studený vzduch. A když vypnu po zahřátí auta větrák, chvíli jde vzduch teplý (vlažný) a po chvíli je úplně studený). ČÍm déle jedu, tím je v autě větší kosa. Díky za radu - mrznu...
Arkus

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 24. lis 2007 14:13:22 
SIERRA Úchylák ale Administrátor
SIERRA Úchylák ale Administrátor

termostat si daval novy? ze jsi si jisty ze je v poradku? vetsinou je chyba v nem. jinak je taky velka pravdepodobnost ze bude zaneseny vymenik topeni, ale k nemu neni nejlepsi pristup, je v motorovem prostoru za prepazkou, temer jakoby u kabiny....

S-MAX 2,0TDCi 180k Titanium '16
Ford Focus ST 2,3Turbo280k HB '20

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 24. lis 2007 14:42:07 
SIERRA nováček
SIERRA nováček

Já se v tom vůbec nevyznám, ale asi před hodinou se mi na to koukal kámoš (automechanik) a ten tvrdí, že termostat funguje, když jsou ty všechny hadice vařící. Večer kámoše ještě "zmáčknu", ať se mi na to ještě podívá a řeknu mu, cos mi radil. Moc děkuji - Arkus

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 24. lis 2007 14:46:52 
SIERRA nováček
SIERRA nováček

Možná je to opravdu jen zanešené. Doufám, že není v háji celé topení, protože mi někdo říkal, že topení je tak drahé, že bych si mohl radši koupit rovnou jiné auto...

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 24. lis 2007 16:15:44 
SIERRA závislák
SIERRA závislák

Radiátor topení jsem měnil asi již 5x. Možná to připadne jen mě, ale je to jedna z nejblbějších prací na Sirrce. Mám pocit kdybych někomu nabídl 1000kč jen za práci, tak ho urazím. Mechanikovi co mi dělá na autě, si to netroufám zadat.
Pokud někdo jen čistil zanesenej ať ti poradí jak.Ty moje byly vždycky děravé.To se projevuje vodou pod nohama, na tunelu a extrémním pocením skel. Pokud nepůjde profouknout, určitě sehnat použitej.Ceny bývají tak kolem 500,-+ -.Dycky se snažím toho rozdělat co nejmíň, ale není to ono. Pravý spodek přístrojovky minimálně povolit.K a P dycky lítají a čas cca 2 - 3 hod. Určitě to jde rychleji, ale mě ne.
Nech si dařit 8-)

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 25. lis 2007 11:21:59 
SIERRA člen
SIERRA člen

Pokud máš zhruba stejně teplé obě hadice co vedou k výměníku topení(2 hadice po levé straně za motorem vedoucí skrz motorovou přepážku) vypadá to na zanešený výměník topení.100% je jeho výměna,můžeš ještě zkusit jeho propláchnutí bez demontáže.zabere to tak jedno odpoledne a je k tomu potřeba nějaké oběhové čerpadlo třeby z pračky.odpojit obě hadice od výměníku,připojit k němu jiné hadice napojené jednou stranou k čerpadlu a druhou do kýblu s horkou vodou a kamenožroutem.Nechat to cirkulovat cca 1hod,vyměnit vodu s tím kamenožroutem a znovu několikrát.Zkusil bych i prohodit směr proplachování.Zabere to sice čas ale pokud by to pomohlo,je to skoro nastejno jako výměna radiátoru topení(cca 5hod práce). Obrázek Obrázek Obrázek

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 25. lis 2007 14:58:02 
Fru Fru
Fru Fru

JJ JAK PÍŠE FIDO, to funguje, ale problém je když už jsou voštiny zarostlé kompletně a neprůchozí, to je ani ten kamenožrout nevezme pač se do voštiny nedostane. Jen tu dobu výměny bych upravil, já to dělával za cca hodinu. je fakt že je to práce pro Copperfielda ale stačí box jen popotáhnout tak aby trubičky vjely dovnitř, největší opruz je pak tam správně box nasadit, ale chce to cvik:-).
Hlavně nepouštějte toho kamenožrouta do celého systému, to je průšvih na pochodu paš se může kámen utrhnout a někde ucpat a to je pak chutovka.

FUCK OFF TUNING!!!
Obrázek

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 15. led 2008 11:49:06 
SIERRA člen
SIERRA člen

mam uplne stejný problem netopí hadice jsou teple obe dve takže se chystam na to proplachnutí sem lama ale mužu to proplachovat tema 2hadicema když je oddelam az u motoru ? protože tam u toho topení se k tomu blbe dostava a jinak kdybi to nepomohlo nemate nakej obrazek nebo postup jak oddelat ten plastovej kryt pres to topení? ja sem oddelal asi 4 srouby a furt to drzí jinak ma 2,0 dohc

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 15. led 2008 13:20:16 
SIERRA člen
SIERRA člen

Radiator topeni se vyndava z vnitrku pod palubkou. Muze byt poskozeny a pak netopi.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 15. led 2008 13:27:45 
SIERRA nejZávislák
SIERRA nejZávislák

No a pak mě ještě napadlo, problémy s topením bývají první, které v případě, že to opravdu není způsobené zaneseným radiátorem ukazují na problémy s hlavou... Ale nechci strašit, určitě je daleko větší pravděpodobnost, že je chyba v radiátoru.

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 15. led 2008 14:13:06 
SIERRA člen
SIERRA člen

no to doufam že ne jinak auto se normalne ohříva nevaří, motor netlakuje jak to dalo u mý bývalí sirky ale dneska jsem sahal znova na ty hadice sice nevim ktera z nich je ta přívodní ale jestly je to ta z leve strany jako od termostatu tak ta byla dost tepla ata z prava mi přijde spiš jako zahřatá od svodu auto na 1rychlost ventilatoru trošicku topí ale jak dam 2 nebo 3 rychlost tak zima ale zase je to porad teplejsí než když prepnu na studený vzducha.když to teda budu chtit proplachovat tak musim vypustit vsechnu vodu z obehu a pakmproplachovat?mužu to udelat jenom takze bych oddelal treba hadici co vede od termostatu k topení strcil do ni hadici z horkou vodou a tou druhou hadicí bych to pustil pryč???pac primo u toho topení je fakt malo místa

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Topení DOHC
PříspěvekNapsal: úte 15. led 2008 14:29:44 
SIERRA člen
SIERRA člen

Doporučuji zároveň vyvonět ventilátor. Když nic jinýho, alespoň kápnout olej do ložisek,

ale HLAVNĚ:

v přívodu k motoru je bimetal-pojistka proti přehřátí. Často má opálené kontakty, nebo je studeňák na přívodu (zkontrolovat pohledem drátky od konektoru až k motorku, nesmí být nikde rozteklá umělá hmota v okolí spoje, bílý nebo zelený prášek na spoji....)
Mezi kontakty pošoupeš ustřižený páseček smirku č 800-1000, po smočení Kontaktolem, Kontoxem, nebo jen WD40 (tak 20min nechat působit), to jde i např hrubým balícím papírem, kusem tenkého kartonu... Pošoupáním se odstraní opálení, pak se to opláchne izoprophylem, syntetikou, lihem, nebo jen profoukne WD40 (konzervace). Okolí zakryjte hadrem nebo papírovou utrěrkou-role do kuchyně. Používám je při opravách zhusta, pak jdou do kamen v dílně.

Dostat se k tomu je ale vopruz, oddělat kapotu a klečel jsem nahoře na motoru.

Modul topení mám jedno komplet vadný vyndaný a před akcí jsem ho podrobně zkoumal, kde co je (nácvik polohy), stejně to je zase vopruz.

Prvně bych odpojil ty hadice z motoru a zkusil do toho lít trychtýřem vodu, z druhé hadice to musí vytékat. Oběma směry. Hned uvidíš, jestli je zacpaný. Pak bych do toho pořádně z obou stran prudce fouknul (pusou, kompresorem, hadicí napojenou na vodovod), třeba se něco uvolní a vyplave. Dále pak proplach dle návodů nahoře. Na vodní kámen mám odzkoušený Larrin na rez a vodní kámen (na spotřebiče, nebo i ten druhý), stojí 50,-. Naleješ neředěný celou pixlu, necháš cca 30min, pak to co vyteče (vyfoukneš) naleješ z druhé strany a zase 30min. Proplachování čerpadlem přes kýbl je ideál (čerpadlo na vrtačku Baumax, OBI, Hornbach asi 200,-). Zamlada jsem dělal pokus-proplach Coca-Colou (Light only!!) (chvíli jsem na ni jezdil v chladiči), ale to je fakt úlet, nicméně to něco rozpustilo také
Zkus poptat radiátor u Honzisku, myslím že se vyplatí nový. Jinak Eddie by mohl mít nějaký, rozebírá to jak na běžícím pásu, pošli mu SZ.

Ráďa

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 16. led 2008 10:49:29 
SIERRA člen
SIERRA člen

tak dik takže vypustit vodu z motoru a proplachovat a proplachovat jinak kdybi to nepomohlo tak mam ford vrakoste prímo pred barakem to se mam :-D

Odpovědět s citací  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]