Prodám svou Sierru kombi, představenou
zde a nabízenou před rokem
tady. Vloni jsem si prodej ještě rozmyslel a byl pak navíc dlouhé měsíce nemocný, letos už Sierru prodávám definitivně. 2016 se do ní dávaly 2 nové brzdiče, letos dostává novou spojku. Najeto je maličko přes 200 tis. Myslel jsem si, že ještě udělám novou TK v lednu 2017, proto jsem taky před 14 dny koupil použitý alternátor FORD k repasi (kontrolka dobíjení trošku prosvěcuje pod 2000 otáčkami). Ale koupil jsem nakonec mladší ojeté auto a Sierru pouštím. Ta jinak jezdí stejně dobře jako dřív, nebyla a není bouraná. Jenom mi dnes můj automechanik, který do ní zrovna montuje tu spojku, říkal do telefonu něco o kardanu, jestli mi prý při jízdě nemlátí. Já říkal, že ne, a opravdu jsem ještě min. týden při 100km jízdě nic nepozoroval, tak nevím. Měly by se dělat nové rozvody. Ekodaň
není zaplacená. Nabízím auto + veškeré náhradní díly, které k němu mám (viz
odkaz, podrobnější seznam udělám až v září), za 10 000 Kč. Popř. auto za míň a náhr. díly extra. Prodej začne až 30. 8., to pak udělám i nějaké fotky náhr. dílů a umístím nabídku do běžné inzerce. Sem na fórum dávám info s předstihem. Auto bude k vidění od září v Kunštátě nebo v Brně, podle domluvy. Prodej skončí 30. 11, protože už nechci platit nové povinné ručení. V případě nezdaru bude bohužel následovat šrot.
Auto má centrální zamykání s dálkovým ovládáním + alarm Jablotron (2 dálkové ovladače, ale jeden se před rokem pokazil a nejde), 2 hlavní klíče a 1 malý klíč záložní. Tel. 776 766 462.
Update 21. 8. 2016: 1) Spojka se nakonec neměnila, protože ta stávající prý je ještě dobrá (dával jsem ji novou někdy v r. 2004, za 12 let ujela jen asi 25 000 km).
2) Prodej auta začne v neděli 28. 8. 2016 odpoledne, ale není vyloučeno, že hned následujícího dne přistane auto v některém jihomoravském autobazaru za (v tuto chvíli) neznámou cenu. Do neděle 28. 8. 2016 platí moje cenová nabídka, kterou uvádím výše.
3) Ještě bych měl dotaz na zdejší fórum: kolik by musel nový majitel mé Sierry zaplatit na ekodani (pokud by nebyl ZTP)? Už jsem to hledal mockrát na internetu a tam vždycky někdo píše „bude to asi 10000 Kč“, ale bez nějaké garance. V TP o nějaké emisní normě nemůžu nic najít. Kdo a podle čeho určuje, jestli moje Sierra spadá do EURO 1 (5000 Kč) nebo EURO 0 (10000 Kč)? Tady jsem ofotil příslušné stránky TP, na kterých by o tom mělo něco být, ale není:
strany 4/5,
6/7,
8/9.